tmrkrts bence daha mantıklısı @admin organize etse, giden veya orada olan birine vekalet versek daha ucuza gelir 😊
5′er kişilik gruplar oluşturup bir kişi 5 kişinin evrağını çıkartsa mesela 5 kişi bütün masrafları paylaşır.

Okanalbayrak

Blabla car gibi olacak o zaman 🙂

Şöyle arada portalımız kalmaması için kim şoför olacak ise, önce https://www.blablacar.com.tr/ adresinden kaydını oluşturup arkasından yolculuk ilanını yayınlasın. İlan linkini bizde buradan paylaşalım ve gideceğiz diyenler de aynı araca bineceğiz desin. Şoför olan kişi finans hesaplarını iyi yapsın ve yaptığı hesabı da kalem kalem burada paylaşsın derim. Sonra “ Masraf ÷ Yolcu Sayısı = Kişi Başı Ücret ” seçeğinden kişibaşı masrafı sisteme işlesin ve ben giderim diyen de kendisini o araca yolcu olarak kaydetsin.

Bunu neden diyorum? Çünkü bizler sizlerden kimlik ve detay bilgi istemiyoruz. Fakat blablacar araç ve kimlik bilgileri olmadan ilan yayınlamaya ve yolculuk yapmaya izin vermiyor. En azından sizlerin güvenliği için bizim dışımızda 3. bir taraf olsun.

Tabi nihai karar sizlerindir 🙂

Duruma göre bende size eşlik edebilirim.

Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.

Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 

admin bence mantıklı. Ortalama 1600 TL sadece uçak bileti tutuyor. Bir şekilde paylaşım yapılabilir.

Okanalbayrak

Devir ekonomi devri 😃

Kişisel olarak bu fikri bende destekliyorum.

Aracı olan arkadaşı sahneye bekliyoruz 🙂)

Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.

Okanalbayrak

Konu kesinleşirse, ayrı bir başlıkta açabiliriz bunun için.

gallagher

Valla şöyle. Ay sonunda benim Kiev’e bir seyahatim olacak. İstanbul’dan gidiş - dönüş bilet 2200 TL idi. Ankara’dan Gidiş - Dönüş 490 TL idi. Bursa’dan kalkıp Ankara’ya gideceğim ve oradan uçacağım 🙂

Güzel fikir admin. Ben de durum şekillenince katılmak isterim 🙂

admin
        Merhaba, bu bahsettikleriniz Yunanistan vizesi olanlar için kullanılabilir (Hatırlatmak istedim). Eğer vizeniz yoksa vize maliyetini de hesaba koyarak karşılaştırma yapın. Toplu gitmenin avantajı muhakkak olacaktır.
        Sağlıcakla…

admin isim denklik belgesini aldım, dilekleriniz ve bilgileriniz için teşekkür ederim. @muratssonmez Bey, size de çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgilerle ailem için kendim başvurdum ve tebliğ aldım.

Herhangi bir sorun yok. seyahat belgesini dayanak yaparak hazırlamışlar. soyisim doğal olarak farklı, isim olarak da tek harfte Ü ve U farklılığı var, sorun olacağını sanmıyorum, doğum tarihi başta olmak üzere tüm bilgiler doğru. Başvuru şartları netleşince doğum belgesini de çıkartıp başvurumuzu yapacağız. Hayırlı olsun.

emirkan

Nüfus müdürlüğünden ad soyad değişikliği yapmak gerekiyor. Tabi bir de doğum tarihi..

admin tek harf için de yapılması gerekir mi acaba? Yani ben şöyle düşünüyorum, yanlışsam düzeltin lütfen: Türkiye Cumhuriyeti’ndeki abc kişisi ile Yugoslavyada’ki ABÇ kişisi aynı kişi, ekte de dökümanlarını sunuyorum. Bilginize.

İki kişinin aynı kişi olduğunu devlet kurumu söylüyorsa sorun olmaz diye düşündüm.

benjamin

Babamın Adı Ömer
              Oradaki kayıt “İmer”

ve uğraştım 🙂

admin İsim denklik belgesinde oradaki ismi İmer değil de Ömer mi yazmışlar? Nasıl bir uğraş oluyor acaba ?

emirkan

Kabul etmeliyim ki bu soru çok zor 😃

Bir hukukçu ile konuşmanızı tavsiye ederim.

emirkan Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda “Kişinin iki yıl içerisinde yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüğüne yazılı olarak başvurması kaydıyla; 21/6/1934 tarihli ve 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir.” şeklindeki hükümle kişiler KENDİ isimlerini başvuruyla değiştirebiliyor. Kanun maddesinde kişinin başvurması lafzı yer aldığı için bunu kullanamazsınız.

Diğer yandan hukuki yararınız bulunduğu için dava açabilirsiniz. Burada Nüfus Müdürlüğü davalı olacaktır, bu tarz davalar çabuk sona eriyor. Buradaki hukuki yararınız direkt olarak vatandaşlık almak olacaktır, o sebeple dava dilekçenizde bu prosedürleri anlatıp neden mağdur olduğunuzu ve neden isminin değişikliğine gidilmesi gerektiğini detaylıca anlatırsınız.

benjamin

Evet.. Bende babam için dava açmıştım. Doğrudur.

@admin Bey, bir meramımı dile getirip sizinkinin bilgi mi yoksa sizin değerlendirmeniz mi olduğunu öğrenmek isterim, bu konunun tartışılmasının ve nihayete ermesinin forum için de önemli olduğunu düşünüyorum:

Şöyle ki, Makedonya göçmenlerinin Türkiye’ye göç etmeden önceki isimleriyle Türkiye’ye geldikten sonraki isimlerinin farklı olması durumuna binaen vatandaşlık işlemleri için isim denklik belgesi alması gerekiyor. Bu belge ile kişi aslında önceki ismiyle şu anki kullandığı ismin aynı kişiye ait olduğunu kanıtlamış oluyor. Bu kapsamda da değerlendirdiğimde isimlerin birebir aynı olmasından ziyade, Makedonyadaki belgeler ile Türkiye Cumhuriyeti’nden aldığımız belgedeki önceki vatandaşlığına ilişkin isimlerin aynı olması yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Değerlendirmenize sunar, hatam varsa düzeltmenizi rica ederim.

Saygılar.

benjamin

Yok estağfurullah ne hatası. Özgün bir platformuz ve istediğimizi konuşabiliriz.

• Ad Soyad ve doğum tarihi birebir aynı ise bir sıkıntı yok. (Dediğiniz pek tabii doğru oluyor)
                    • Ad Soyad ve doğum tarihi farklı ise, isim denklik belgesi gerekiyor.
                    • Sadece doğum tarihi farklı ise, Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri de doğduğu ülkede ki doğum belgesini kanıt olarak isteyebiliyor. Keza bende öyle olmuştu. Ayrıca avukat arkadaşımdan mahkeme sonucunun bir örneğini talep ettim, burada yayınlayacağım.

Kişisel manada çok değerlendirme yapmıyorum. Daha önce de bahsettiğim gibi, akademik çevremizden edindiğimiz bilgiler, avukat arkadaşlarımızdan öğrendiklerimiz ve 2. lisans eğitimimiz olan Uluslararası İlişkiler bölümüne istinaden bildiklerimizi yazıyoruz.

Keza; Belçika, Almanya, Bulgaristan, Kosova gibi ülkeler dahi çift vatandaşlık için benzer prosedürler uyguladılar. Makedonya’nın bir ABD, Çin olmadığını göz önüne alırsak, benzer politikaları uygulayacağını ön görmek zor olmuyor sadece.. Yakın zamanda Makedonya Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat beyefendi ile yaptığım telefon görüşmesinde de aynı fikirdeydik.