6 ay sonra

Merhaba başvuranlar arasında vatandaşlık alan var mı?

yusuf313 Henüz yok bu yaz itibari ile bir hareketlilik bekleniyor hayırlısı diyelim

7 ay sonra

gürcan bey 8 şubat 2022 tarihinde akbank iban yayınlamıştınız 34 euro vatandaşlık başvuru için gitmeden yatırsak olurmu 2 gün sonra randevumuz

Ers karar sizin ben gidip kontrol sonrası yatır dediklerinde çıkıp yatırmıştım.
      Önceden de yatırabilirsiniz bir şey diyemem

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

16 gün sonra

Şimdi randevu almaya kalksak ne kadar sure sonraya randevu verirler temmuz ayında son diye biliyorum başvuruları ozamana kadar yetisirmi acaba gurcan

Tolgaahin yetişir siz randevu almaya bakın

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

gurcan inşallah biz biraz geç kaldık yazın başvurmak için karar verdik odada babamın doğum tarihi ve yeri farklı olduğu için mahkeme süreci vs anca sonuçlandı bilgiler düzeldi bakalım babam ben ve kardeşim 3 kişi basvuracagiz hayirlisi

Tolgaahin hayırlısı olsun inşallah

Tolgaahin Tolga bey merhaba, bende babamın doğum tarihi farklılığı için mahkemeye başvuracağım, siz nasıl başvurdunuz? Ne kadar sürede sonuçlandı? , süreci hk bilgi verebilirmisniz?

gurcan gurcan bey nüfus kayıt tespit davası için güncel dilekçe varmı acaba?

ozlemdogan site deki dilekçe güncel sadece yapacağınız işleme göre siz kendinize uyarlayın

gurcan Teşekkürler, babamın doğum tarihi için dilekçe verirken, isim soyad ve doğum yerinde de sadece harf eksikliği var. Bunlarıda dahil etmem gerekirmi?
                    Mesela babamım ismi Abdülfert Doğan makedonya kaydında Abdülfet Doğani yazılmış.

ozlemdogan form da dilekçe örneği koymuştum ondan faydalanabilirsiniz.
                      Konu dilekçe de net açık şekilde
                      Ad soyad için isim denkliği yapmak için arşive kaydedilmesini talep edin olmazsa mahkemden sonra nüfus a dilekçe vererek halledersiniz ama en önemlisi doğum tarihi ve yeri onu mutlaka hata varsa düzeltin

ozlemdogan biz bu siteden dava basvuru dilekçesi vardı onu babamın adına düzenledik asliye hukuk mahkemesine başvurduk kendimiz avukata gerek yok eğer göç belgesi ve oradan aldığınız doğum belgesi var ise dilekceyle beraber o evraklarını da şunun belgelerin asillarini vermedik fotokopi verdik ama babam mahkemeye giderken asilalrini yanında götürdü. Ne kadar sure de sonuçlandı derseniz. Biz başvuruyu yaptıktan 1 buçuk ay sonraya mahkeme günü verdiler. İlk duruşmada hakim bilgilerin doğrusu ile degistirmesine karar verdi. Ama size bir süre veriyor 10 gündü sanırım mahkeme tutagini inceleyin bilgilerin dogrulugunu onaylamak için tekrardan harf isim yablisligi olmasın diye sonra imza atmaya gidiyorsunuz. Kararın nüfus müdürlüğüne intikali işlemi oluyor. Bizim mahkeme süresi sonucun tebliği kimlik ve pasaportun degismesi 2 ay surdu ama süre için sizin bulunduğunuz illcenin mahkeme yogunluguna bağlı belki 20 gün sonraya gün verir belki bizdeki gibi 1 buçuk ay sonraya delil olarak evraklarida verirseniz sizinde ilk duruşmada sonuca bağlanır diye dusunuyorum

gurcan Gürcan bey, mahkeme sürecinden sonrasında mı konsolosluk randevusu alayım? Anladığım kadarıyla konsolosluk randevuyu hemen vermiyor ama size sormak istedim.

ozlemdogan mahkeme günü bell olunca yetişme durumu na göre kendinizi ayarlayın derim

23 gün sonra

Ankara konsolosluk evrak teslimi için alırken gelen maili göstermemizi istiyor maili olmayıp sekretere isim yazdıran isminin not edildiğinden emin olsun kontrolsüz kabul etmiyor biz evrakları bugün teslim ettik numaramızıda aldık umarım dendiği gibi 3 yıl beklemeyiz sonuç için

5 gün sonra

Nilufer merhaba ben ankara@mfa.gov.mk adresine ablam ve kendim için randevu talep maili attım bana bir cep numarası attılar burayı arayın diye sizinde öylemi oldu acaba telefondami randevu günü veriyorlar

Bugün ankara konsolosluğuna attığımız maile verilen cevapta yazan cep numarasını aradık bizden 100 $ para istediler hava para yok çok sıra var cumartesi günü bile hallederim sizin işi diye nasıl iş anlamadım ankara konsolosluğuna mail atıp böyle bir durumla karşılaşan varmı acaba bugün hirde İstanbul konsolosluğuna mail attım cvp bekliyorum bakalım ne olacak