tacettin tacettin bey merhaba. Istanbuldan basvuranlar icin soruyorsaniz evraklari teslim aldiktan sonra uzerinde hesap no olan bir not kagidi veriyorlar o hesaba yatiriyorsunuz. Akbanka gidip gezi parkinin karsisinda, akmden az ileride akbank şubesi vardi oradan yatirdik.

Hatta bankaci kiza soyleyince kagida bile bakmadi kuzey makedonya vatandaslik basvurusu deyince islemi yapti hemen (34€).

Odeme yapilirken aciklama kismina vatandaslik basvurusu yapan kisinin adini soyadini yazdiriyorsunuz(turkce)

Merhaba;

1988 yılında Türkiye bizde göç ettik ben 1986 doğumluyum ve başvuru yapmak için annem babam mı önce başvuru yapacak sonra mı ben başvuru yapmak durumunda mı olucam şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.

Ayilmaz 86 doğumlu iseniz ve 88 de göç ettiyseniz siz de orada doğmuşsunuz. Kendiniz göçmen olduğunuz için sizin bizzat başvurma hakkınız var.

• NFK bunu beğendi

Selamlar herkese, iki sorum olacak, formu taradım ama net bilgiyi göremedim:
    1) SGK’lı olarak çalışıyorum. Şirketimden maaş yazısı almam yeterli midir? yoksa SGK’dan mı almam lazım acaba?
    2) Hakkımda soruşturma olmadığına dair yazıyı Cumhuriyet Başsavcılığu Ön bürodan alacağız yaşadığımız il olmak zorunda mı?

Merhaba, orada işlemler sırasında dil problemini nasıl aşıyorsunuz? İngilizce anlaşılabiliyor mu? Çok teşekkürler 🙏🏻

Pinar merhaba sorusturma olmadigina dair evraki yasadigim(ikametimin oldugu) ilden almamistim ben. Ailemin bulundugu sehirden aldim.
      Maas yazisinin ekine sgk dokumu koymadik biz.

gaksoy o konuda birsey soylemek zor olsa gerek. Ama ben mesela evraklarimi teslim ettim surec basladiktan sonra isten ayrilmayacagim garanti degil ki sonucta.

Merhabalar, Kayınvalidem Makedonya (Üsküp) doğumlu ve 1956 yılında Türkiye’ye ailesi ile birlikte göç etmiş. o zaman 15 yaşındaymış. Biz 2016 yılında başvurmuştuk tüm belgeleri hazırlayıp ancak Red yemiştik nedeni de sanırım bu son yasa değişikliği ile alakalıydı. yani “Anavatanına göç etmiş olmak” sanırım bir de geri dönmeyeceğiz diye bir evrak imzalatmışlar aileye. Kayınvaliden çocuk olduğu için böyle bir belgeye imza atmış olamaz ayrıca. Bu son yasa değişikliğinden sonra bizim durumumuz nedir bilemiyorum açıkçası. Tekrar mı başvuracağız? ellerinde tüm belgeler var zaten. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Çok teşekkür ederim.

racegold İsim ve soyisim değişikliğine gerek var mı doğum tarihi değişmesi yeterli değil mi?

• Ern bunu yanıtladı.

Merhaba, babam gostivar doğumlu, kendi adıma vatandaşlık başvurusunda bulunmak istiyorum. Makedonya’da görev yapan bir memur babam yaşadığından babamın da başvurusu yapması gerektiğini aksi takdirde başvurumun reddedileceğini belirtti. Halbuki yasa değişikliğinden göçmenin 1. dereceden altsoyunun başvurusunun yeterli olacağını anlamıştım. Konu hakkında bilgisi olan var mı? teşekkür ederim şimdiden

• Düzenlendi

dlktlc yazılanlardan çıkarsama yapılırsa
          eski ad-soyad için herhangi bir talepte bulunmanız gerekmiyor.
          sadece tarih-yer düzeltmesi talebinde bulunmak yeterli oluyor gibi gözüküyor.

yeterki nüfus müdürlüğü işi yokuşa sürmesin ve tarih-yer düzeltmesi yapsın. eğer nüfus müdürlüğü eski ad-soyad işlenmeli diye ankaraya yollarsa işiniz uzar. bu durumda çocuk veya anne babanın bağlı olduğu farklı bir nüfus müdürlüğünden şansınızı deneyin.

Konsolosluk basvurudan sonra ne zaman basvuru no veriyor arkadaslar mail mi aticaz arayacak miyiz?

Ebaki her hangi bir sıkıntı olmaz. Siz başvurunuzu yapın derim.
          Bu mantıktan bakılırsa vefat eden kişinin çocukları da başvuru yapamaz. Siz önemsemeyin.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

5 gün sonra

merhaba
            başvuru yapıp hiç sonuçlanan var mı?

nlgn1912

Benim bildiğim kadarıyla Türkiye vatandaşı olupta sonuçlanan şu ana kadar olmadı

Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.

Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 

gurcan Günaydın 🌼 Ben babam üzerinden, kendi adıma başvuru yapacağım. Fakat isim denklik belgesinde sadece büyük babanemin (babamın babanesi) pasaportu çıktı. Bu yeterli olmaz değil mi? Babama dair de ya da en azından dedeme ait de geçiş belgesi olmasi gerekir değil mi? Tekrar nüfusa gidip sormam gerekir sanjeum belge eksik mi diye

oncu Babanızın o belgede ismi yer alması gerekir

• oncu bunu yanıtladı.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

admin merhaba, tapuyu eklerken orijinal tapuyu mu eklememiz gerekiyor? Bir de Uluslararası evlilik belgesi deniyor. Evlilik cüzdanının fotokopisi mi kastediliyor? Teşekkürler,

zmrzvn Nüfustan Formül B denilen evlilik belgesini alıyorsunuz apostilli olarak. Tapu konusu da herkesin farklı yorumladığı konulardan biri maalesef. Ama garanti olması için tapu fotokopisinin noterden aslı gibidir yapılması gerektiği konusunda çoğunluk hemfikir gibi.