gurcan makedonyada nüfus memurluğunda çalışan akrabam var o dedi izvod daki bilgileri Türkiye nüfusta işletip işlenmiş haliyle yeniden isim denklik belgesi çıkardığınızda tüm bilgiler üzerinde olacak Makedonya’daki ad soyad türkiyedeki ad soyad bununla Makedonya’ya başvurunca Türkiye’deki adın soyadınla değiştirilitomış

Belgin Türkiye deki ad ve soyad zaten başvuru yaptıktan sonra Makedonya tarafından isim denklik düzenlenecek ve o zaman Türkiye deki ad soyad ile vatandaşlık alınacak.
    Mesele bu ise zaten bu şekilde işlem yapılıyor.
    Yok bu değilse siz Makedonya dan aldığınız belge ile göç ederken verilen belge de sorun varsa bunu Türkiye neye göre değiştirecek. Türkiye sizin doğum belgesi verdiğinizde göç pasaport u değiştiremez. En fazla o kişi bu kişidir gibi teyid verebilir. Buda yeniden isim denklik vereceği anlamı taşımaz.
    Arşiv kayıtlarından çıkn hiç bir belge bir memur tarafından değişirilemez.
    Sizin yazdıklarınızdan anladığım kadar açıklamaya çalıştım.
    Ben yanlış anlamış ta olabilirim.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

resulaksan
    Yerin doğru yazıldığına eminmisimiz.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

gurcan pribiltsi o zaman Gürcan bey.. şöyle ki manastırda çıkmadı ancak burada yada mecitli de olabilir dendi aile büyüklerinden

gurcan Gürcan bey size özel olarak ulaşabileceğim bi numara verebilirmislnlz rica etsem. Forumda çok faydalısınız ama ..

resulaksan
        İsim denklik belgesinin doğum ve yaşam yeri olan kısmı yayınlayabilirmisiniz. Yanlış okuma olabilir.

resulaksan Ben buna baktırmıştım.
          Hatta size de yazdım diye hatırlıyorum. Burası manastırda bir sokak ismi
          Yani köy filan değil. Siz evrakları merkezde arayacaksınız. Köy defterlerinde çıkmaz.
          Nüfus ta dosyalar 2 şekilde tutulur. Merkez ve köyler şeklinde eğer köy ismi söyleyip baktırdıysanız çıkmaz. Merkez olarak bakmanız lazım. Bu söylediğim bizim otaraflarda öyle manastırda öylemi inanın bilmiyorum.
          Ama sizin belgede kapı numarasına kadar var. Bu kadar net belgenin bulunamaması ilginç bir durum.
          Doğu kısımlarında olsa seve seve yardımcı olurdum. Üsküp ün doğusu tamam ama diğer türlü İnan yardımcı olamam.
          Bir kez daha soracağım. Aldığım bilgiyi sizle paylaşırım. Siz de büyüklerinizden detay öğrenmeye çalışın.

Makedoncası:
          Битола булевар стрезовски но 7
          Latin harfli:
          Bitola/B(sokak)strezovski 7

Merhaba;

Anne ve babamın Makedonya’daki doğum belgelerini almamda sorun yaşar mıyım? Debre veya Kocacık yakınlarında yardımcı olabilecek var mıdır?

Manastirli
            Erol bey ?

gurcan evet Gürcan bey haklısınız fakat manastır nüfusu diyor ki bizde kayıtlar 1926 yılında tutulmaya başladı ama biz 1923 doğumluyuz

Manastirli çok iyi olur çok teşekkür ederim minnet duyarım. Erol beyin biraz bu dönemde yoğunlukları ve sağlık problemleri oldu o yüzden biz biraz geride kaldık ama süreç öyle bir hal aldı ki insanın en değerli anı zaman ve biz bunu boşa geçirmek istemiyoruz

resulaksan
                Böyle bir durumda nüfus size bununla ilgili bir yazı vermesi gerekir. O da size başvuru kolaylığı sağlaması lazım.
                Sizin mutlaka oradan bilgi almanız gerek.
                1926 bilgisi oraya özel büyük olasılıkla
                Çünkü bu gün bir akrabamızın 1919 doğumlu annesinin doğum belgesi çıktı.
                1906 doğumlu babasının evrağı çıkmadı. Sonra baktıkki başka yerden oraya göç etmiş. Doğum yeri ile yaşadığı yer farklı ama bunu aile büyüklerinden öğrendik. Siz de de durum böyle olabilir o nedenle sizin için en önemli durum aileden detay öğrenmeniz.
                Biz bir büyükten bunu öğrendik inanın kitap yazılır film çekilir.

resulaksan Evet, uzun süredir raporlu kendisi. Toparlanmaya calisiyor. Ciddi bir rahatsizlik gecirdi ve bir süre hastanede kaldi. Bende araştırıyorum. Göç eden kişiler Arnavutça’mı konuşurdu yoksa Türkçe’mi?

Manastirli evet çok kötü malesef kendisiyle bende gorusmustum.. harika çok teşekkür ederim göç eden kişi Arnavutça konuşuyordu ama Sırpça da biliyordu.

gurcan evet anlıyorum Gürcan bey ve üzgünüm..bu kadar ayrıntılı bi göç belgesi üstelik..fakat sorduğum aile büyükleri mecitli dedi ve pirbiltse dediler.. Gürcan bey samimiyetinize güvenim tam. Tüm belgelerimle hazır bir şekilde oraya gidip otel konaklama ve kiralık bir araba vasıtasıyla bana ne kadar gün yeterli olabilir belge araştırmasında ?

resulaksan doğru yeri bulursan 1 veya 2 gün ama doğru yeri bulman önemli
                        Nüfus taki kişinin tavrı önemli bunlara göre hareket etmeniz gerekir.
                        En kötüleri düşündüğümde nüfus vatandaşlık işleri ile bu konuyu görüşmeniz geliyor aklıma belki onlar size bir yol gösterir.
                        Sonuçta ordan göç eden biri var ve bu insan orda doğmuş. Bu belgeyi bulmak onların görevi aslında

resulaksan mecitli köyü manastırda ordan da bir şey çıkmadı mı ?
                          Birde haritadan baktım Mecitli köyü Yunanistan ile sınır en son köy haritalar çizilirken başk yerde kalmış ta olabilir bu da bir ihtimal olarak düşünün derim. Tabi bu söylediğim Mecitli için geçerli
                          Size dediğim şeye bir bakın derim.
                          Merkez kütüğüne
                          Ve tahmin ettiğiniz köy kötüğüne
                          Şimdi siz köy kötüğüne bağlıysanız merk3zde çıkmazsınız. Merkeze bağlı ise köy kütüğünde çıkmaz bunu göz önünde bulundurun.

resulaksan Sizin aile büyüklerinizin evi İlindenska sokağın paralelindeki sokak ancak izvod na rodeni belgesini almak istediğiniz kişi Boris Strezov adresinden önce Manastır’ın bir köyünde doğup daha sonra belgede yazan adrese yerleştilerse o zaman siz izvodu Manastır merkezden değil o vakit doğduğu köyün bağlı olduğu belediyey sormanız yada soedurmanız gerek. Bazı nüfus kütük kayıtları halen doğdukları yere bağlı belediye sınırlarındaki nüfus müdürlüklerinde bulunuyor. Eğer vaktiniz varsa ve durumunuz musaitse atlayıp gidin derim. Manastır merkezdeki nüfusta siz kendinizde araştırın. Oradaki Makedon memurunda adını veririm size. Fakat Boris Strezovski sokak kesin ve net Manastır’da ve İlindenska ile Mukos sokak kesişiminde bilginiz olsun.