Pinar Manastirli Toplam 15 evrakım vardı, 150 Euro verdim. Bir kaç tapu koydum o yüzden fazla benim evraklar.
Umit35 Herşeyi hallettik ve vatandaşlık aldık diyelim. İsim soyisim nasil olacak? Makedonya alfabesinde olmayan karakterler var Türk isim soyisimde.
gurcan Umit35 Türkiye deki isim soyisim olacak. Olmayan karakterler var ama uyan karakterlerde var. Kalın olan harfi yumaşaması gibi mesela Çeviri de ortaya çıkıyor bu durum.
Manastirli Umit35 İsteyen dedemizin ve babamızın Makedonya’dan göç etmeden önceki soyisminide kullanabilir dedi bize yetkililer tarafından. (Alievski, Nasufovski, Salijevski gibi)
Manastirli EbruSen Pirlepe’nin neresi? Köy ismi yada belediye ismi varsa ona göre izvod na rodeni almalısınız? Her yerin nüfus müdürlüğü faklı. Pirlepe’ninde belediyeleri var. Köy yada doğduğu yer hangi belediyeye bağlıysa oranın nüfus müdürlüğü yardımcı oluyor.
EbruSen Manastirli merhaba, Merkezindeki saat kulesinin arkasındaymış evleri, öyle anlatırdı büyüklerimiz.
cidemture EbruSen benim babamda pirlepe lajan doğumlu biz pirlepeden geçen hafta başvurumuzu yaptık. Merkezde nufus mudurluguyle karakol aynı yerde çok yakın birbirlerine.
Derventskji gurcan evet, denklik belgesi için başvurdum, ben eve gelmeden mesaj gelmiş bile ama telefonum kapalıydı, pazartesi alırım artık 🙂 İzvod için vekalet gerekmiyorsa, şuan sadece tercüme+note+apostil kaldı, onu da yapıp uçak bileti alacağım.
gurcan Derventskji Başvuran siz iseniz gerek olacağını düşünmüyorum. Başvuru yerine göre de değişiyor tabi. Siz size doğru olan ne varsa onu yapın derim.
Manastirli Derventskji Tercüme ve noter onayını imkaniniz varsa Makedonya’da yaptirin derim. Arada çok büyük fark var.
Manastirli EbruSen O zaman merkezdeki nüfus müdürlüğünden almanız gerekiyor doğum belgesini. 150 dinar belge ücreti. Eğer adliyede apostil yaptirirsaniz 300 dinarda onuj için sizin adiniza bir Makedonya vatandaşı postane yada bankaya yatirmasi gerekiyor.
gurcan Talko bendeki bilgi ilk başvuranların Mart ayı içerisinde sonuçlanacağı Buna göre sizin de yıl sonuna doğru sonuçlanacağını düşünüyorum. Sizin yazıda anlamadığım bir durum var siz evrakları ilettik ve başvuru yapıldığını söylüyorsunuz. Siz şahsen başvuru yaptınız dimi ?
Talko gurcan evet gürcan bey. Babam, abim ve ben hep birlikte başvuru yaptık. Biz daha önce de gitmiş ve tetovada polis karakolunda başvuru yapmak istediğimizde oradaki şef bize babanız sağ onu getirip yapmanız işinizi daha netleştirir. Eğer babanız başvurursan onun alma ihtimali çok daha yüksek olduğu için onunda evraklarını hazırlayın dedi ve bize babamın evrakları için bir liste verdi. Bizde bu evrakları tamamlayıp tekrar gittik. Bu şekilde üçümüz başvurumuzu verdik. Dediğiniz gibi yıl sonunu bulabilir bu sıkıntı değil benim asıl merak ettiğim konu evrakları tam olanlara ve her şeyi kanıtlamış olanlara herhangi bir sıkıntı çıkartırlar mı acaba verip vermeme konusunda. Onu herkes gibi çok merak ediyorum.
Talko gurcan kısaca babam tetova doğumlu olduğu için oraya gidip polis karakoluna başvurumuzu şahsen yaptık. Onlarda verdiğimiz evrakları denetleyip tamamen doğru olduğunu onayladı ve üsküpe göndermek üzere işlemimizi tamamladık. Bize de ekte gösterdiğim evrakı verdi.
gurcan Talko bence sıkıntı olmayacak tır. Tahminim o ki ciidi bir sayı kısıtlaması olmadığı için rahat olmakta fayda var
Handeli Talko merhaba, babam adına başvuru yaparken kızı olarak ben de o an başvuru yapabiliyorum yani öyle mi? Ve çocuğu olarak başvuru yaptığım sırada benden istenilen evraklar nelerdir?
bdrk Talko Merhaba, Bahsettiğiniz karakol Tetovo da doğan herkesin başvuru yapacağı yer mi yoksa ilçe ve mahalleye göre farklı bir yere mi başvurulacak?
Talko gurcan bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam, inşallah talep eden herkes alır. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.
Derventskji Manastirli Türkiye’den aldığım isim denklik belgesini oraya götürdüğümde çeviri+noter+apostil olması gerekmiyor mu? Orada çeviri için zamanım olmayacak zaten.