Ern gurcan Gurcan bey çoook tesekkur ederim. Cuma öğlen gibi makedonyadaki adresime tebligat geldi, cuma akşam istenilen evrak sayenizde makedonyaya doğru yola çıktı. Bu forumun faydasına dair güzel bir örnek oldu. Sizlerin-bu forumu düşünenlerin-bu seyahat sayfasını önerenin 🙂 tuttuğu altın olsun,işleri rast gitsin… tesekkur ederim..
gurcan Ern rica ederim ne mutlu bize ki formun bu seviyelerde olmasını hep beraber sağladığınız için. Her zaman elimden ne gelirse herkes e yardımcı olmaya çalışırım ve çalışmaya da devam edeceğim.
Nilufer gurcan evrak beklerken uzun süredir gruba girmedim sistemde istenen evrak gidişatında bir değişiklik yapılacak işlemlerde bir farklılık oldumu
Nilufer gurcan bir yakınımız 1 yıldan fazladır Türkiye’de evrak bekliyor bizim var birlikte gidilecek hala çıkmadığı için gidişimizi sürekli iptal ediyoruz sizden Ankara ve İstanbul konsolosluk nosu alabilirmiyim daha önce ulaştığım nodan ulaşamıyorum teşekkürler
Asmost Bu hafta üsküpten evraklarımız çıkacak, Türkiye ye gelicek olan varsa yardımcı olunursa çok sevinirim. Noter otobüse veremeyiz buradan aldırın dedi 😔
askopje Merhaba. Elimde annemin ızvodu var. Fakat kızkardeşim de başvuracağından bir tane daha asıla ihtiyacımız var. Üsküp için seyahat planı olan kimse var mıdır? Bir de ne yapmak gerekir? Vekalet ararlar mı yoksa fotokopisi elinde olan kişiye verilir mi? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
gurcan askopje elinizde orjinal varsa Makedonya da noterden bir suret alabileceğiniz gibi Makedonya dan herhangi bir yerden de çıkartabilirsiniz. Tabi tanıdık varsa ve memur yapmak isterse Sıkıntı çıkmaz. Bir masraf yaparak (😉) bu sorunu çözebilir siniz. Diğer türlü yeni alıyor gibi düşünüp ona göre vekalet filan isteyebilirler.
Asmost askopje Ankara konsolosluğu orjinal den bir kopya noterden yaptırıp verebilirsiniz demişti. Bizde de bir tane var, bu şekilde kullanacağım.🤔
askopje İşimde yardım isteyebilecek kadar yakınım yok orada. Bu forumu takip edip bana yardım edebilecek arkadaşım olursa bana haber verebilir misiniz? Ben İstanbuldayım.
gurcan Asmost Ankara Makedonya noterden bahsetmiştir. Kanunda orjinal ve ya Makedonya noterden suret diyor. Hatta dayı kızı başvuru yaptı Makedonya dan noter suret koydu. Orjinali olsa daha iyi olur diye telkinde bulundular ben ona orjinal aldım verdim. Onu gönderdi. Tekrardan teyid edin derim. Gerçi bu olay yılbaşından sonra personel izinliyken yerine bakan kişi tarafından söylenmiş herhalde işe çok hakim olmayan birç olabilir. Siz tedbir amaçlı tekrar teyid edin derim
admin Bir gönderi de bu sayfaya ben yazmak istedim. 11-13 Mayıs 2023 tarihinde Üsküp’te olacağım.. Bu tarihler de oralarda olacak bir arkadaşımız var ise, kendileriyle buluşabiliriz.
emirvardar admin pasaportum gelirse yol arkadaşı olurum benimde işlerim var üsküpte aralıkta başvurmama rağmen malum hala pasaportum gelmedi.