Manastirli Bilgi için çok teşekkür ederim.
Seyahat Planlama
Merhaba,
Devamlı değişen planların ardından nihayet 18’inde Makedonya’ya gidiyorum. Lozovo’dan babaannemin Izvod’unu alacağım. Merak ettiğim bir şey var orada geçici hat alabilir miyim? Ücreti ve tarifeleri nasıl oluyor?
cberen15 Gideceğiniz yerde , nüfus memurlarının grevde olup olmadığını öğrendiniz mi ???
abdikorkmaz55 en son Üsküp’teki konsoloslukla görüştüğümde sadece Üsküp’te merkezi yönetimde grev olduğunu ilçelerde olmadığını belirttiler. Bugün hem Türkiye hem Makedonya’daki konsoloslukları aradım bilgimiz yok dediler. Makedonya İç İşleri MVR’yi aradım açan olmadı. Dış işlerini aradım çat pat Makedonca sormaya çalıştım “neden grev olsun ki” gibi bir cevap verdi bana. MVR’ye Mail attım cevabı bekliyorum.
Şu şekilde bir bilgiye ulaştım. Grev 22 Haziran’da başlayacak diye.
gurcan Gürcan Bey merhaba yarın Makedonya’ya seyahat ediyorum. Grev konusunda çok araştırdım şu an biraz ortalık durgun benim anladığım kadarıyla. Bir haber sitedinde 22 Haziran’da tekrar başlayacağını okudum. Ancak emin olamıyorum bir türlü. Grev olduğunda memurlar müdürlükteymiş ancak işlem yapmıyormuş. Belki rüşvet vererek işlem yapılabilirdi. Belgemi Lozovo’dan alacağım son durum hakkında bilgi edinme şansımız var mı? Sorabileceğiniz birileri var mı?
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
Kara yolu ile gitmek için, en kolay hangi ülkeden vize alina bilir?
Pazartesi sabah doğum belgesini almak için usturumca da olacağım.tahminim cumaya kadar biter. Dönerken gelecek evragınız varsa ücretsiz getiririm. İstanbula döneceğim.
emirkan benim yarin aksam ustu ucagim var. pazartesi babam, babaannemin formul c belgesini alip apostil etse ben bu evraga nasil ulasabilirim? Mail olarak atsalar Makedonya’da yeminli tercuman bunu isleme alir mi? Yahut babam evragin orijinaljni bana 1-2 gun icinde nasil ulastirabilir? Sonucta ben Makedonya’da olacagim babam Turkiye’de olacak. Bu durumu nasil cozebilirim? Belgeyi babam alip Turkiye’de yeminli tercumana cevirtip noter onaylatip bana fotografini veya taratip mail atsa memur bunu kabul eder mi?
emirkan biraz tuzlu olacak ama en kotu ihtimalle express havayolu kargosu ile sorunu cozecegim gibi. Ptt nin Turpex hizmeti varmis 1-2 is gununde teslim falan diyor. Gercekten cok stresli ve masrafli bir surec. Grevden dolayi sorun yasar miyim stresini mi dusuneyim bu konuyu mu dusuneyim bilemedim. Umarim emeklerim masraflarim bosa cikmaz. Bu gece bana uyku haram belli oldu ki…
cberen15
İstanbul dan alpar turizm var. O her gun aksam 7 de cikip sabah 7 de makedonya tetova ya kadar gidiyor. (En kuzey) Babanız o otobüse verir evrağı sizde o guzergah uzerindeki en yakın noktadan alırsınız. Şimdi arayın alpar turizm le goruşun.
- Düzenlendi
emirkan @cberen15 bence olabilirde formül c çok dilli bir belgedir zaten bence alsın iyi şekilde tarayıp size yollasın. Sizde çıktı alın yanınızda bulundurun. İsterlerse verin. Sorun çıkarırlarsa işlemi yapsınlar size gönderiyi deyin. Bence kabul ederler. Tabi yine söylüyorum yere göre değişiyor. Belkide hiç istemeyecekler.
Siz lozovo ya gittiğinizde bir sorun yaşarsanız yazın bizde elimizden geldiğince size destek olalım.
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
gurcan rbasaran16 alisan hepinize ayri ayri tesekkur ederim su is hallolsun kalan vaktimde forumdaki arkadaslarin ihtiyaci olmasi durumunda ben de makedonya da destek olmaya calisirim
[bilinmeyen] Merhabalar;
Sevgili Forum Sakinlerimiz;
Bir süre önce bir podcast yayını gerçekleştirmiştik.
Sizlerden gelecek soruları toplayarak 26 Haziran 2022 günü Saat 20:00′da yeni bir podcast gerçekleştireceğiz.
Podcast, youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Arzu ederseniz, youtube sayfamız üzerinden bildirimlerinizi açabilirsiniz.
Sorularınızı https://anavatanrumeli.org/d/222-cifte-vatandaslik-canli-podcast-sorularinizi-aliyoruz adresinde yazabilirsiniz.
Yayın Linki:
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Merhabalar öncelikle tüm dostlara hayırlı bayramlar diliyorum, sormak istediğim nasipse Eylül ayınin ilk haftası Üsküp’te olacağız havaalanından araç kiralamak istiyoruz, burdan sormak isterim hangi firmayı önerirsiniz hem uygun fiyatlı hem de güvenilir bir firma olarak
18-23 Temmuz arası Üsküpte olacağım. Hayırlısı olur inş.
Merhabalar, ben ağustos ortasında izvod almak için makedonya’ya gideceğim.Köyümüz şuan karbinci belediyesine bağlıymış. Orda hiç tanıdığımız da yok. Makedonca da bilmiyorum. Sorun yaşar mıyım, tavsiyeleriniz var mı?
Uçakla üsküpe gidince toplu taşımayla işlerimi halledebilir miyim? Ulaşım ağı nasıl? Yoksa araç mı kiralamalı?
Babamın isim denklik belgesini aldık. Önce tercume mi ettirmeliyiz? ( hangi kismi tercume ettirecegiz?) Apostil sadece belgeye mi termucemeye de mi yaptirmali?
ZeynepAriklar merhabalar ben de karbinci liyim. Hangi köy sizin
Size Karbinciye gitmeden yardımcı olurum. Giderseniz de bilgim olsun size yardımcı olacak akrabalara yönlendiririm. Bir sıkıntı yaşamazsınız.
- Düzenlendi
gurcan golem gaber köyü. Herkes Türkiye’ye geldiği için şuan köy boşmuş. Tesekkur ederim, iletişim kurabilcegimiz bi numara, telegram ya da mailinizi rica edebilir miyim
ZeynepAriklar biz poçuval köyündeniz. Eskiden iştipe şimdi Karbinciye bağlı.
Bizim köyde hane sayısı azalsa da şuan için hala ayakta durmaya devam ediyor.
Merhabalar, 21 temmuzda üsküpe uçuyorum. oradan tetovo kalkandelene gideceğim. izvod u caska dan alacağım babam gorno vranovci de doğduğu için. Fakat caska bölgesinde hiç tanıdığım yok. iletişim kuracağım bana yardımcı olacak birileri var mıdır? Teşekkürler.
KISA BİLGİ:
Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan’ın "Medeniyet Dili Olarak Türkçe - 2 isimli kitabını 100 üyemize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Detaylar İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
11 - 13 Eylül’de Tetovo’da (izvod için)
13 - 16 Eylül’de Ohrid’de
16 - 22 Eylül’de Üsküp’te olacağım.
Makedonca bilmiyorum. Aslında gezmek için gidiyorum ama gitmişken alabilirsem babamın İZVOD’unu da alırım dedim. Tetovo’da akraba var ama umarım yardımcı olabilirler.
ZeynepAriklar Merhaba,
https://www.rome2rio.com sitesinden Skopje > Karbinci diye arattığımda BALVAN’a kadar her 4 saatte bir otobüs olduğunu gösteriyor. BALVAN’dan da KARBİNCİ’ye 5dk’lık taksi yolculuğu gösteriyor. Bilgileri ne kadar doğrudur bilemiyorum. Gezginlerin hemen hemen hepsi bu siteyi/uygulamayı kullanıyor. Göz atmanızı öneririm.
İsim denklik belgesi anladığım kadarıyla sadece Makedonya’daki arşiv memurunun Doğum Belgesini (izvod) bulması için kolaylık sağlıyor (emin değilim).
Ben de eylül’de isim denklik belgesi ile Tetovo’ya gidip babamın izvod’unu alacağım.
üsküp ten lozovo ya otobüs var mı acaba?
- Düzenlendi
Volkanoskan üsküpten veles e otobüs, sonra taksi tutarsınız.
Merhaba. Ben isim denklik belgesi aldım. Bir tek doğum belgesi almak için Osmaniye şimdiki adı ile Pehçevo ya gitmem gerek oradan hiç alan oldu mu Ya da giden nasıl gitti bilgi verir misiniz lütfen.
Alican5489- doğunun doğusu
Genelde oralarda sıkıntı olmaz ama ulaşım biraz sıkıntı üsküpe bayağı uzak
Üsküp e uçakla gider araç kiralar geçersiniz.