gurcan gurcan bey merhaba..Birsey sormak istıyorum .ist avr.yks.K.M konsoloslukda ki bayan bır belgenın macarca tercume edıldıgını soyleyıp geri gönderdi.Tercumanlık burosu makedonca dıyor .Ne yapacagımı şaşırdım?

SeldaGunduz konsolosluk öyle diyorsa doğrudur onların dili sonuçta belgeyi görmeden bir şey diyemem
    Çeviri konusunda güvenilir ve sağlam olmakla birlikte uygun yerlere yaptırın diye hep söylüyorum.
    Makedonya dan başvuru yaparken çeviri hataları yüzünden başvurusu kabul edilmeyen insanlar biliyorum.
    Tercüme bürosu ile görüşün derim.
    Belgeyi paylaşırsanız bilen arkadaşlarda bende bir bakabiliriz

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gaksoy Elinizde tek bir adet izvod varsa bunuda nüfus sizden alacağı ve vermeyeceği için başvuruda sorun yaşamayın. Elinizde fazla izvod varsa bu işlemi yapabilirsiniz.

gurcan hocam elimde izvod var ama apostil yapılmamış bugün fark ettim. Nüfustan extra bir değişiklik yapamıyorum o yüzden. Belki bir dilekçe verip nüfusun arşive aldıkları belge ile bunu yapmalarını talep etmeyi düşünüyorum.

gaksoy bir deneyin ama kabul etmeye bilirler şansınızı denemekte fayda var

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

gurcan Konsolosluk e-maillere neden cevap vermiyor. 2 aydır aralıklarla ve farklı epostalardan yazmama rağmen cevap vermiyorlar. Bir bilginiz var mı Gürcan bey? Randevu alabilmemin başka yolu var mı?

Arkadaşlar başvuru için nüfustan aldığınız isim denklik belgelerinde, eski isimler net bir biçimde açıklamada yazıyor mu? Şu isimli kişi şuna dönüşmüştür biçiminde.

gaksoy Daha önceden teslim edilen belgeye istinaden işlem yaptırabilirseniz, buradan paylaşır mısınız?

gaksoy evet yeni alacağınız isim denklik belgesin de yazıyor

denta77100 normalde cevap veriyorlar yanlış mail olabilirmi kontrol edin derim. Mutlaka cevap veriliyor

gurcan Önceden birkaç soruma cevap verdiler ama şu an artık hiç cevap vermiyorlar. Sanki konsolosluğu kapatıp gitmişler gibi. İlginç geldi bu durum bana.

denta77100 bir şey diyemem siz yeniden deneyin derim. Randevu için se İstanbul olmazsa büyükelçiliği deneyin

gurcan gürcan bey merhaba bizim başvurumuzda 6 ıncı seneye girdik Sırbistan ta avukat tutarsanız çabuk olur dediler daha sonra orda kurumlar kapalı işlemiyor dediler bir fikrini varmı ? İmkansızmı bu işin sonuçlanması ?

gurcan merhaba gurcan bey .Evraklarımı sorunsuz konsolosluğa verdım.Şimdi bekleme zamanı.Sizlere cok cok tesekkur ederim.Kolay gelsın ….

SeldaGunduz ben teşekkür ederim. Elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz.

Pinara Sırbistan konusunda maalesef bilgi sahibi değilim.

NMFK Elbette olumlu bir sonuç alırsam haber veririm.

gurcan Hocam bunu gidip konsoloslukla görüşmem gerekir mi sizce? Sonuçta Türkiye’nin verdiği isim denklik belgesi bu. Eski ismi kayda girmek zorunda değiller. Tabi adı isim denklik belgesi olan bir evrağın şu isim şuna dönüştü dememesi de biraz tuhaf.