gurcan Merhaba Gürcan Bey. Biz 4 kardeşiz, iki kardeş Mayıs diğer 2 kardeş de Haziran’da olmak üzere tamamladık başvurumuzu. Bize de henüz bir belge talebi ile ilgili dönüş olmadı ama hazır olsun istiyoruz. Çünkü doğum tarihini değiştirmek için de 4 ay uğraşmak zorunda kalmıştık ve Aralık 2021 ve Ocak 2022 olan randevu tarihlerimizi nüfus müdürlüğü yüzünden kaçırmıştık. Yine aynı süreçleri yaşamamak adına şartları zorlamak zorundayız sanırım şimdiden. Teşekkürler.

Manastirli Bu da zor bir süreç, ama başka şansımız kalmazsa bunu da deneyeceğiz sanırım. Teşekkürler.

Manastirli Dün söylediğiniz nüfus müdürünün Bayrampaşada olması da çok iyi oldu benim için, nüfus müdürlüğünde bir sıkıntım olduğunda kendisine sorabilirim artık 😃 🙂 İçerideki memurlar bazen basit klasik işlemleri bile bilemeyebiliyorlar yanlış yönlendiriyorlar bizleri.

emirkan Veysi Bey çok iyi niyetli biri. Ben kendisine Makedonya’dan telefonla konuyu anlattım ve aktardım. Kendiside konuyu gereği için görevli memura aktardı. Bazı konularda neyi nasıl yapacaklarını halen bilmiyor maalesef birçok nüfus müdürlükleri.

581955 bende hazırladım ama şuana kadar gerek duymadılar herhalde sizde de aynı durum olacaktır. Değiştirebilirsiniz değiştirin yoksa önemsemeyin derim

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

Manastirli İlginiz için ben de teşekkür ederim, çünkü siz arayıp durumu aktarmasaydınız bana 3 ay önce dedikleri gibi şimdi de gelen kişilere açıklama kısmında yazan eski ad soyada bakmıyoruz üstteki ad soyada bakıyoruz diyip bu işlemi yapamayız demeye devam edeceklerdi.

15 gün sonra

emirkan

Manastirli 1 aydan fazla oldu galiba, her hafta mesaj atmama rağmen konsoluktan randevu alamıyorum, kimse cevaplamıyor. Ne yapmak lazım sizce?

denta77100 Normalde benim akrabalarım sabah mail attiklarinda aynı gün veya en geç ertesi gün Sevim Hanım geri dönüş yapıyordu. Sanırım çok fazla yoğunluktan ve kaynak sıkıntısından maillere geri dönüş yapamıyorlar…

admin Değerli forum sakinlerimiz;

18/10/2022 tarihinde Saat 20:30′da @gurcan bey ile beraber youtube üzerinden podcast şeklinde canlı yayın yapacağız. Yayına dahil olup katılmak isteyen forum sakinlerimiz bu mesajın altında cevap verebilirler, kendilerine e-posta olarak nasıl bağlanacaklarını ileteceğim.

Yayın süresi boyunca kalmalarına gerek yoktur. Arzu edilirse, sorusunu sormak için katılım sağlayabilir veya aşağıda sorusunu yazabilir.

Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.

Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 

gurcan Merhabalar tekrardan, Doğrudan göç eden dedem adına da başvuru yapılınca aynı yine sonuç çıktı. İlgili belge bulunamadı için isim denklik belgesi verilemiyor diyorlar. Doğum belgesini istiyorlar apostilli :/ Tanıdık biri bulmaya çalışacağız. Acaba bu sorgulama Sadece elektronik ortamda mi yapılıyor, fiziksel arşiv dosyalarinda arama yapıldı mı emin değilim. Bizim arşiv Fatih de , oraya gitsek yardım ederler mi acaba. İkametgah Kadıköy çünkü

June arşivlerde yoksa bulamayabilirler.
              Size düşen tüm bilgileri öğrenmek. Kaç yılında göç
              Kim göç etmiş adı soyadı Makedonya da ki
              Nereden göç edildi köy olarak
              Bu bilgiler varsa doğum belgesi bulunabilir ve isim denklik düzenletile bilir

• June bunu yanıtladı.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

gurcan yani direkt Makedonya’dan doğum belgesini almayı deneyelim diyorsunuz , doğru mu anladım. Bir de benzeri bir durum yaşayan oldu mu acaba . Teşekkürler tekrardan

June aynen öyle diyorum. Böyle bir durum olana aynı şeyi tavsiye ediyorum.
                  Zorlarsanız bulabilirsiniz yeterki bilgilere hakim olun.

Ben geçen yıl izvod belgesi ile rahmetli babamın doğum tarihini düzelttim. Doğum yeri gostivar olduğu için uyumsuzluk yoktu. Yalnız şimdi aklıma takıldı izvod’da babamın adı Amet Plapo Türkiye de ise Ahmet Aksoy. Ben bununla ilgili herhangi bir düzeltmeye gitmedim. İsim ve soyadın da Türkiye sisteminde değişmesi gerekiyor mu?