admin Sirbistan Cifte Vatandasligi icin kilavuz hazirlanmis miydi goremedim. Benim de babamin anneannesi Yenipazar dogumlu isim denklik belgesi, tabiyet beyannamesi ve goc kayitlari mevcut ancak kendisinin dogum belgesini sirbistanda bulamadik. Isin ilginc kismi surda kardeslerinin dogum belgeleri ve onun soyundan gelenlerin vatandasliklari var ancak bizim vatandasligi alacagimiz kisi olan Hamide’nin annesinin dogum belgesi de yok. Yani siz Sirbistan da cocuk dunyaya getiriyorsunuz bu cocuklarin ikisine ait belge var kendinize ve bir cocugunuza ait belge ortada yok. Romanya vatandasligi alirken eger elinizde dogum belgesi yoksa ve konsolosluk araciligiyla basvuru yapmayacaksaniz dogum belgesi sart degil. Anc uzerinden dogum belgesi ibraz etmenize gerek yok formula zaten dogum belgesi niteliginde ve dogum belgesi olmadan da vatandaslik alabilen insanlar var cunku orada farkli dayanaklar sundugunuzda (askerlik kayitlari,okul kayitlari,evlilik kayitlari, tapu kayitlari vb) bunlari kanit olarak esas aliyor. Sizce Sirbistan’da bu surec nasil yurutulur?
1- Belediyelerden bulamadigim kayip olan dogum belgesini bulunamadigini belirterek hangi ust kurumlara basvurabilirim. (Kardeslerinin dogum belgeleri elimizde var)
2- Dogum belgesi olmadan da Romanya vatandasliginda oldugu gibi vatandaslik basvuru hakkim var midir?
Uzun bir yazi oldu biliyorum ama geri donuslerinizj bekliyorum 🙂