CrnaGora
Merhabalar,
“Yıllardır bekleyip hiçbir harekete geçmeyen güzel insanlarımız” grubu uyesi olarak artik ben de foruma katilmak istedim.
Ben de basvurumu 2017 senesinde Istanbul Konsoluslugu uzerinden yaptim, mail uzerinden konsolosluk ve Sirbistan tarafinda da internetten ve forumdan da bulabildigim birkac adrese birkac kez ulasmaya calistim, ancak konsolosluk sitesinden dosyanin takip edilmesi gerektigi haricinde hicbir donus alamadim.
Yasal olarak harekete gecelim tamam, tum sozlerinize %100 katiliyorum ancak malesef bu konuda cok buyuk bir bilgi kirliligi ve organizasyon eksikligi oldugunu dusunuyorum. Oncelikle daha once de forumda birkac arkadasimizin bahsettigi gibi, derneklerimizin bu konuda etkili adimlar atmasini, en azindan bizleri dogru kanallara yonlendirmesini beklerdim. Malesef secim zamanlari haricinde bu konu asla konusulmuyor.
Kendimiz mucadele edelim, hak ettigimizi kendimiz takip edip elde edelim desek; Sirbistan’da konuyla ilgili yasal bir baglantisi olmayan cogunlugumuz gibi, sosyal medyada karsimiza cikan birkac danismanlik sirketine muhtac durumdayiz. Bu konuda da ben kisisel olarak taniyip guvenmedigim kisilere veya sirketlere para verip bir de oradan donus beklemek taraftari degilim.
Derneklerden umudu zaten kestim, ancak yasal yollara basvurup sureci ilerleten arkadaslardan, kisisel olarak veya daha fazla kitleye ulasmasi adina forum uzerinden guzel bir organizasyonla, kurulan bir grupla vs. daha detayli konusulmasi gerektigini dusunuyorum. En azindan aracilik yapacak kisi veya sirketler, yapilan odemeler, masraflar vs net ve guvenilir olsa ben de tabii ki adim atip dosyami yasal yollarla takip etmek isterim.
Umarim durumu net ozetleyebilmisimdir, donusunuz dilegiyle.
Selamlar