Tekrar merhaba, ben henüz evrakları hazırlamaya başlayamadım annemin apostilsiz olan izvod un dan sebep…Fakat izleyeceğim yol belli gibi sizlerden de gelen bilgilerle daha net olacağım. Şimdi ben bu sefer babam üzerinden ilerlemeye karar verdim. Babamın apostilli izvod u nu getirtmeye çalışcağım oradaki akrabalarım yardımcı olmak isterse lakin olmaya da bilirler kimseye yalvaramıcam 😀 izvod geldikten sonra burada hazırlamam gereken evrakları sıralayım eksik varsa tamamlanızı isticem.
1-İZJAVA sanırım dilekçe tarzı bir şey bu heralde (konsolosluktan alınıyor.)
2-İZ MATİCNE KNİGE orada doğan kişinin doğum belgesi (doğduğu ülkeden alınıyor.)
3-NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ
4-FORMUL A (sana ait olan)
5-FORMÜL A (ebeveynine ait olan)
6-FORMÜL B (sana ait olan)
7-KONSOLOSLUKTAN FROM 4 FORMU ALINIP DOLDURULACAK…
8-TC İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ALINAN VATANDAŞLIK BAŞVURU ONAY CEVABI (sanırım denklik belgesinden bahsediyor.)
9- ANNE VEYA BABANIZA AİT DOĞUM BELGESİ NOTER ONAYLI TÜRKÇE TERCÜMESİ GEREKMEKTEDİR.
3.4.5.6.8 maddeler Türkiyede apostillenecek.
1 ve 7 madde Konsolosluktan alınacak… (konzulat.istanbul@mfa.rs) adresine mail atarsanız temin edebiliyorsunuz ben bu evrakları bu şekilde temin ettim.
bende bulunan ve hazırlamam gereken evrak listesi tam mı bilemiyorum başka evraklar gerekiyor mu?
detaylı bilgi verilebilirse çok sevinirim.