Merhabalar ben 2010 yılında sırbistan vatandaşlığını 6 ay gibi kısa bir sürede aldım daha sonra sanirsam 2016 yılında oğlum için başvuruda bulundum ama hala bir yanıt alamıyoruz sitenizde önceki paylaşımlarda Rade isimli bir avukatın paylaşımlarını okudum sizden ricam kendisine ulaşabileceğim herhangi bir iletişim bilgisi paylaşabilirmisiniz saygılarimla
Sırbistan Çifte Vatandaşlık
thunderman1968 Merhaba,
Rade Zatezola +381 64 3302 515
Sonuç alırsanız bizi de bilgilendirebilir misiniz?
- Düzenlendi
Djukic merhaba, benim dedemlerde seniçe doğumlu. Araştırma ve belge edinme sürecini başlattım.oldukça yol kat ettim. Siz benden daha tecrübelisiniz. Detaylarla ilgili sormak istediğim sorular var. Eğer geri dönüş yaparsanız çok memnun olurum. Email adresimi paylaşıyorum. şimdiden teşekkür ederim
Edit : Mod
Talep olursa iletilir
Merhaba, rahmetli dedem sırbistan preşova doğumlu. Kağıthanedeki arşivden göç belgesine başvurdum yanıt bekliyorum. Bu sırada haftaya üsküpe uçak biletim var preşovaya çok yakın olduğu için orayı da görmek istiyorum
1) preşovaya gidersem doğum belgesi araştırmak için nereye başvurmam lazım muhtarlık vs gibi bir yer var mı? Yanımda götürmem gereken bi belge var mı?
2) hiç üsküpten araçla sırbistana geçen oldu mu sınırlardaki güvenlik durumu nedir yardımcı olursanız çok sevinirim
2021 Eylül’de vatandaşlık başvurumu Novi Pazardan yaptım. Pandemi olduğu için süreç uzadı. 2021 de benim gibi başvurup sonuçlanan var mı ?
thysngl Sırbistan son 6-7 yıldır evlilik, mülk edinme ve uzun süreli ikamet sonrası vatandaşlık haricinde soybağından dolayı kimseye vatandaşlık vermedi. Hatta forumda 7-8 sene önce basvuru yapıp olumlu veya olumsuz haber bekleyen kişiler var.
Örneğin Xakah kullanıcısı.
Bir süre daha bu böyle gidecek gibi görünüyor.
Uzun zaman sonra 2019 senesine 1 numara , reddedilenlere 3 numara eklendi
Merhaba , ben 2019 senesinde Novi Pazar dan başvurumu yaptım ve POTVRDA belgemi aldım.Bu evraklar şu an Belgrad da mıdır.Süreç ilerlemiyor ama en azından evraklarım sağlamda mı , nasıl takip edebilirim ,nasıl akıbetini öğrenebilirim.Teşekkürler
BATE Novi Pazar yada Tutin vatandaşlık polisinden evrakların akıbeti konusunda bilgi alabilirsiniz.
Muhtemelen evraklar Belgrad’ta diyecekler.
Ondan sonra dipsiz kuyu…
Arkadaşlar selamlar bugün rade bey ile telefonda görüştüm, yılda sadece 50 vatandaşlık başvurusunun onaylandığını her yıl sadece 50 başvuruyu incelediklerini söylediler. Ne kadar zaman beklerim diye sorduğumda uzun yıllar boyunca beklersiniz dedi. Kısacası sırbistandan vatandaslık alabilme umudumu tamamen yitirdim. İnşallah Karadağ meclisinden çıkacak güzel haberleri bekleyeceğim artık.
- Düzenlendi
CrnaGora Karadağ meclisindeki gelişmeleri buradan paylasiyor olacagim.
Meclis baskani ve basbakanin yaklasimlari olumlu.
İnşaallah Kasım ayında size müjdeyi veririm.
Manastirli emekleriniz ve destekleriniz için çok teşekkür ederim inanınki içimde hep bir Balkanlarda yaşama isteği var Sırbistan olmazsa Karadağ diye düşünüyordum araştırmaya başlayınca bu müjdeli haberi gördüm ve inanın çok sevindim. İsim denklik belgesi gibi evrakları ben gene toplamaya başlamayı planlıyorum sonucunda muhtemelen doğum belgesi ve göç belgelerine ihtiyacım olacak diye düşünüyorum. Sizin şu belgelere ihtiyacınız olur dediğiniz herhangi bişey var mıdır? Önden hazırlıklı olalım
Bir başka yol ise Sırbistan içişlerine mail atmak . Cevap vermeleri 1 ayı bulabiliyor genelde . Başvuru numaranızla başvurumun durumu hakkında bilgi istiyorum gibi bir mail yollamanız yeterli olur . Genelde cevap aynı oluyor başvurunun incelenme aşamasında olduğunu söylüyorlar . Ama deneyin çünkü bana farklı bir cevap verildi başvurumun sonuçlandığını söylediler .
- Düzenlendi
CrnaGora Henüz soybagindan vatandaşlık icin gerekli belgeler açıklanmadı ancak Karadağ göçmeni olan kişinin oradaki doğum belgesini (izvod rodenite) alarak baslayabilirsin.
Oradaki belge ile buradaki bilgilerini kontrol edersiniz. Doğum tarihi,yeri gibi…
Karadağ’da doğan kişi hangi şehirde doğmuş?
Rozaje yada Bjelo Polje mi?
Manastirli 1945 yılında rozaje doğumlu bugün isim denklik başvurusu için başvurdum hemen e devlete yüklendi ancak tam ismine denk gelen yerde sonradan eklenmiş kocaman bi barkod var ekranda bunu nasıl kaldırabilirim bilgisi olan var mı? Ekte ekliyorum fotoğrafı
- Düzenlendi
CrnaGora nüfus tan isteyin. Büyük ihtimalle ellerinde barkodsuz vardır.
E devletten alınanlarda genelde böyle oluyor
Belge doğrulama yöntemiyle barkod numarasını ve TC kimlik girerek te kontrol edip temin edebilirsiniz
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
CrnaGora Bu belgenin fotolu kismi tam gorunecek sekilde yukleyebilirmisin?