Pufiletta Bu bilgi için teşekkür ediyorum Kağıthanedeki arşiv için nüfus bilgilerimi bir tanidigima gönderdim bir ön araştırma bilgisi alabilmek rica ettim dede tarafimdan herhangi bir evrak varmi yokmu diye
Bu sabah bir akrabam ile konustum 1912 nus dogumlu görünen dedem gibi olanlarin kayitlarina ulasamadiklarini olsada sirbistanin bizi resmi olarak yok hükmünde saydiklarini söyledi onlarda bilgi bulmak için uğraşmışlar ama herhangi birsey bulamadiklarini söyledi
Belki diyerek araştırmaya devam etmek istiyorum
Sırbistan Çifte Vatandaşlık
Merhaba benim annem sırbistan 1950 doğumlu ben bütün evrakları tamamlayıp konsolosluktan başvurdum beş sene oldu takip ediyorum hala sonuç yok. Ne yapmam gerek?
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Herkese merhaba,
Konum Sırbistan çifte vatandaşlık, benim dedem Karadağ Montenegro doğumlu babaannem Sırbistan Pancevolu….
Babam Sarayevo da doğdu Annemde Tutin de doğdu. Şimdi bende izvod var Annemin izvod u nu getirtmiştim Sırbistan dan 2 yıl önce ….
- soru : Şimdi 2 yıl önce getirttiğim izvod un geçerliliği var mı?
- soru : Bu izvod ordan bana apostilsiz geldi apostil orda mı yapıtırılmalıydı yoksa burada kaymakamlık hallediyor mu?
- soru : Annem 5 ay önce vefat etti bende ki izvod un geçerliliği devam ediyor mu?
son olarak konu hakkında nasıl ilerleyeceğim evrak hazırlama,başvuru süreci,başvuru ücreti ve başvuru sonucu ne zaman çıkar ? Konu hakkında bilgi sahibi olan beni yönlendirebilirse çok sevinirim. Teşekkürler
ArdaCaglayan direk alabilirsin
Vatandaslik icin gereklu evrak listesi ve kimler vatandasliktan yararlanabilir konsolosluk evrak listesi
hatice Merhaba
Ben de göç belgesi için Kağıthane deki arşive gittim, bu belgenin adının tabiiyet belgesi veya muhacir belgesi olduğunu söylediler . Bana da Bakanlar Kurulu Kararının tarihini ve karar numarasını bilmem gerektiğini söylediler başka türlü bulamazsınız deyip yardımcı olmadılar. Size hemen izleyeceğiniz yolu anlatıyorum ; vukuatlı nüfus kayıt örneği çıkartmalısınız, orada tescil tarihi veya bakanlar kurulu kararı yazıyor, buradan yola çıkarak tekrar arşive gidip araştırmaya devam edebilirsiniz.
Pufiletta Merhaba
Arşivdeki görevli göç belgesini hangi dosya içinde aradı ? Bunu hatırlıyor musunuz ?
Ben 2 gün önce gittim asla yardımcı olmadılar ve burada göç belgesini (tabiiyet belgesi) bulamazsınız Ankara ya gitmeniz gerekir dediler.
Vukuatlı nüfus kayıt örneğinden tescil tarihini buldum bu şekilde araştırma yapmaya devam edeceğim Bakanlar Kararı yerine tescil tarihi de olabilirmiş
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Tekrar merhaba, ben henüz evrakları hazırlamaya başlayamadım annemin apostilsiz olan izvod un dan sebep…Fakat izleyeceğim yol belli gibi sizlerden de gelen bilgilerle daha net olacağım. Şimdi ben bu sefer babam üzerinden ilerlemeye karar verdim. Babamın apostilli izvod u nu getirtmeye çalışcağım oradaki akrabalarım yardımcı olmak isterse lakin olmaya da bilirler kimseye yalvaramıcam izvod geldikten sonra burada hazırlamam gereken evrakları sıralayım eksik varsa tamamlanızı isticem.
1-İZJAVA sanırım dilekçe tarzı bir şey bu heralde (konsolosluktan alınıyor.)
2-İZ MATİCNE KNİGE orada doğan kişinin doğum belgesi (doğduğu ülkeden alınıyor.)
3-NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ
4-FORMUL A (sana ait olan)
5-FORMÜL A (ebeveynine ait olan)
6-FORMÜL B (sana ait olan)
7-KONSOLOSLUKTAN FROM 4 FORMU ALINIP DOLDURULACAK…
8-TC İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ALINAN VATANDAŞLIK BAŞVURU ONAY CEVABI (sanırım denklik belgesinden bahsediyor.)
9- ANNE VEYA BABANIZA AİT DOĞUM BELGESİ NOTER ONAYLI TÜRKÇE TERCÜMESİ GEREKMEKTEDİR.
3.4.5.6.8 maddeler Türkiyede apostillenecek.
1 ve 7 madde Konsolosluktan alınacak… (konzulat.istanbul@mfa.rs) adresine mail atarsanız temin edebiliyorsunuz ben bu evrakları bu şekilde temin ettim.
bende bulunan ve hazırlamam gereken evrak listesi tam mı bilemiyorum başka evraklar gerekiyor mu?
detaylı bilgi verilebilirse çok sevinirim.
Pufiletta Merhaba yazınızı okudum dikkatimi çekti benimde büyük dedem ve büyük anneannem 1918 li yıllarda türkiye ye gelmişler novi pazardan Cumhurbaşkanlığı devlet arşivlerinde nasıl buldunuz evrakı nasıl bir prosedür var bana yardımcı olur musunuz nu konuyla alakalı bende işimden izin alıp gitmek istiyorum fakat elim boş dönmek istemiyorum.
Merhaba, Novi Pazar doğumlu dede ve babaanne için (1890 ve 1888 doğumlu) doğum belgesini nasıl alabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
Merhabalar herkese
Ananem Sırbistan doğumlu gözükmekte soyağacı da bununla ilgili soy bilgilerimi apostil ettirdim. Isım denklim başvurusu yaptığımda bir sonuç çıkmadı. Devlet arşivlerine posta göndermiştim. Bulamadıklarına dair geri dönüş aldım. 1948 de buraya göçmüşler. Bununla ilgili Sırbistanda herhangi bir kaydını bulmam mümkün mü yada bir vatandaşlık alma ihtimalimiz var mıdır ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Merhabalar ne kadar bi sürede sonuçlanıyor bir bilginiz var mı ? 2018 aralıkta başvurduk ve hala bekliyoruz 8 farklı kişi daha uzun bekleyenlerde varmış hatta …
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
babam 1938 de yugoslavya dan türkiye ye göç etmişler. ankara arşivler daire başkanlığından muacir belgelerimi çıkarttım.
belgede babamın uyruğu bölümünde sırp yazıyor doğum yeri vardar türkiyeye dönerken vize veren konsolosluk üsküp
birilerine makedonyada nufus kaydı var mı diye baktırdım bulamadılar. şimdi ben durum da makedon muyum yoksa sırbistan mı?nereye yoğunlaşmam gerekiyor.