@emrep
Merhaba..
teşekkür ederim memnun oldum,sizin içinde hayırlı uğurlu olsun.
Biz 2014 yılında evlendik 2018 yılına kadar ha bugün ha yarın derken bir de evlendiğiniz tarihi baz alırlar demişlerdi bize onun düşüncesiyle üzerine çok gitmemiştik..ve öyle olmadı orada başvuru yaptığınız tarihten itibaren geçerli oluyormuş,yani bizim 4 senemiz boşa gitti gibi oldu aslında..
Oraya başvuru yaptığımız ilk tarih olan 2018 yılından bizim vatandaşlık başvurumuz başlamış oldu..evli olduğumuzu sizin yaptığın gibi orada bildirmiş olduk..
Bize başvuru yaptığımızda başvuru numarası verdiler biz o başvuru numarasıyla ve ordaki akrabaların vasıtasıyla takip ettik durumu.Size öyle bir numara yani başvuru takip numarası verildi mi? Eğer verilmediyse vatandaşlık işlemlerini daha başlatılmamış demektir.Siz sadece evliliğinizi bildirmişsiniz vatandaşlık başvurusu yapmamışsınız demektir,ben bu şekilde anladım..
Çünkü evlilik bildirme başka,vatandaşlık başvurusu ayrı bir konu!.
Başvuru esnasında Makedonya’daki ikamet adresi verdik.(eşimin orda teyzeleri,kuzenleri yaşıyor)Ve o adres üzerinden iletişime geçip bilgilendiriyorlar sizi her konuda (yani adres ve tanıdık biri varsa orda,sizin için önemli)Siz böyle bir bilgilendirme yaptınız mı,tanıdığınızın adresini verdiniz mi başvuru esnasında?
Vatandaşlık başvurusunun evrakları da farklı,forum içinde yazışma olarak var ordan bakabilirsiniz..(türkiyeden apostilli evraklar ve diğer evrakları hazırlamanız gerek)eğer bunları yaptık,takip numarası verdiler diyorsanız başvurunuzu başlatmışsınız demektir,ama yok eğer yapmadıysanız bir an evvel başvuru yapmanız çok iyi olacaktır,çünkü süreç uzun…
Makedonya da yaşıyor olsaydınız 5 sene,ama türkiyede ya da başka ülkede ikamet ediyorsanız 8 sene beklemeniz gerekiyor..
(Dipnot:Eşimin de soyadını değiştirdiler,makedon pasaportunun süresi bitmişti onu yenilerken soyadı da değişti..benim vatandaşlık işlem süreçlerine etkisi olacağını sanmıyorum,sadece sizin soyadınızın da artık orda ki sisteme geçmesi bir artı olarak görülebilir..)
Sonuç olarak 2018 - 02.2026… 8 sene sonra vatandaşlık için çağırdılar,nisan ayında gidip pasaportumu alacağım kısmetse..
Tekrardan sizin ve diğer bekleyen herkes için hayırlısı olsun…