Gürcan Bey merhaba, bir konuda size danışmak isterim. 2024 yılında Makedonya vatandaşlığına başvurdum. Başvurumu Makedonya dan yaptım. Annemin doğum tarihinin değiştirilmesi ve Makedonya daki soyadının nüfus bilgilerine işlenmesi için mahkeme süreci bittikten sonra, Makedonya dan yeni bir İZVOT aldım. Bu yeni izvot a, annemin Türkiye deki mevcut soyadı işlendi ve açıklama bölümüne de Makedonya dan göç etmeden önceki soyadı işledi. Başvurumu son aldığım İZVOT ile yaptım.
Başka bir akrabam da benim gibi mahkeme işlemlerinin tamamını halletti, ancak benim gibi izvot unu güncellemeden (yeni izvot almadan),ilk aldığı izvot ile Türkiye deki konsolosluktan başvurdu. Başvuru sırasındaki evrak incelemesinde herhangi eksiklik bildirilmemiş. Bugüne kadar, eksik evrakınız diye başvuru da istenen kontak kurulacak kişisi de aranmamış.
Yaklaşık bir ay önce Mekedonya da bir tanıdığız, “başvuru işlemlerini eski ivzotla yaptıysanız, yeni izvot almadıysanız ( yani annenizin soyadını yeni izvoda ekletmediyseniz) başvurular kabul olmuyor” diye bilgi verdi.
1 – Böyle bir durum var mıdır?
2 – Böyle bir durum varsa yeni izvot alırsak, yeni izvodu başvuru dosyasına nasıl ekletebiliriz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.