• Kuzey Makedonya
  • 01.07.XXXX Tarihli Doğum Gününün Türkiye Nüfus Kaydında Düzeltilmesi

SeckinSenturk bir gelişme yok maalesef
Bende bekliyorum.
Avukata gerek yok örnek dilekçe yayınladım ben çevremde herkese dilekçe verdim kendileri başvuru yaptı size tavsiyem sizde kendiniz başvuru yapın bizim İstanbul da genelde 45 60 gün arası alan çok fazla bilginiz olsun . Başvuru yapışan yere göre bu süre maksimum 90 olarak değişiyor.
Destek lazımsa her zaman sorun yardımcı olalım. Avukat ücreti biraz maliyetli olur sizin açınızdan . Gerekte yok bildiğiniz basit yargılanma çünkü

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

Öncelikle teşekkür ederim. Dilekçeyi buldum forumda. Bu dilekçeyi nüfus müdürlüğüne verdiğimizde işlem yapılıyor mu yoksa bağlı bulunduğumuz ilçe adliyesinde mi işlem yapacağız onu anlamadım. Annem üzerinden işlem yapacağım. Annem sağ.

SeckinSenturk mahkeme dilekçe örneğini doldurarak o dilekçe ile adliyeden ilgili mahkemeye başvuru yapacaksınız.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

SeckinSenturk
      Avukat tutmanıza hic gerek yok evraklarıniz eksiksiz ise ilk celsede karar çıkar.
      Size tavsiyem hatta davayı siz aciyor iseniz
      Postaneden e tebligat adresi alin tebligatı buradan alabilirsiniz, uyap vatandaşlıktan da mahkeme sürecini takip edin.
      Yatirdiginiz harç parası dışında kalan paranın büyük kısmını karar kesinlestikten sonra alabiliyorsunuz.
      Masraf fazla tutmuyor seçim sürecinde de nufus ile ilgili bir düzenleme olmasi pek muhtemel değil
      Adliyeden bir an önce başvuru yaparak sonuc almanızı tavsiye ederim.

zmr Doğum yeri düzeltme için mahkemeye sunulması gereken Dilekçe ekindeki evraklar nedir. Lütfen açıklar mısınız. Teşekkürler.

• zmr bunu yanıtladı.

Birumut
          Ben hem anne hem de babamın nüfus kaydını düzenlerken
          1- e devletten alınmış ikamet belgesi koydum. (Mahkemenin yetkili olduğunu hakimin görmesi için)
          2- e devletten vukuatli nüfus kayıt örneği koydum, annemin evlenmeden önceki nüfus kayıt örneğini ayrıca koydum( kuzey makedonyadaki soyadi ile.oldukca benzer idi)
          3- izvod na roden kuzey makedonyadan alınmış apostil li evrakın fotokopisini koydum, mahkemede yanımızda bulundurduk.
          4- izvod na rodenin doğum belgesinin noter tarafından onaylanmış tercüme edilmiş halinin fotokopisini koydum. Yine mahkemede sunmak üzere aslını yanımızda bulundurduk
          5- nüfus kimlik kartın önlü arkalı fotokopisini koydum.
          6- Nufustan verilen göç belgesini eklemedim ama yanımızda bulundurduk
          Dava dilekçesi benzeri ise forumda mevcut..
          Harç parası dışında kalan avans ücretlerinizi dava kesinlestikten sonra geri almayın unutmayınız.
          E devlet uyap vatandaslik üzerinden davanizin seyrini kontrol edebilirsiniz.

zmr aslında dava dilekçesinin de örneğini koysanız çok iyi olacak. Forumda nüfus müdürlüğü ne hitaben bir dilekçe var galiba. Destekleriniz için teşekkür ederim.

• zmr bunu yanıtladı.

Dilekçeyi @gurcan Bey in paylaştığı şekilde adliyeye teslim ettim. Yaklaşık 1.100 TL dosya masrafı ile davayı açtım. Bakalım ne kadar sürecek. Tekrar teşekkürler.

SeckinSenturk ödemenin büyük kısmı mahkeme sonrası size iade edilecek.
                İnşallah hayırlısı olur ve en kısa sürede sonuçlanır.
                Mahkeme de Makedonya daki ad soyadı da nüfus kayıtlarına işlenmesini sözlü olarak söyleyin onlar ekleyecektir. İleride nüfus ta bir işlem yaptığınızda evrak talep etmelerine gerek kalmasın.
                Bu şekilde tavsiye ettiğim ve yaptıran arkadaşlar çok fazla
                Mesela örnek karar ;
                Nüfus kayıtlarındaki açıklama bölümüne davacının Kuzey Makedonya Cumhuriyetindeki ismi ………. …………… olarak kayıtlanmasına,

SeckinSenturk
                  Uyap vatandaşlıktan dava sorgulama sayfasından duruşma gününüzü ve sonrasını takip etmeyi unutmayınız

gurcan Gürcan Bey…Günaydın.. “yargılama giderlerinin ” Nüfus Müdürlüğü nün ödemesine bırakmak bir bakıma Nüfus Müdürlüğü nün para ödememek için İSTİNAF a gitme yolunu da açmak olmuyor mu…? DAVALI ya yüklesek kazansak kaç TL geri gelir ki….Riske atmaya değer mi.?Zaman bizim için çok değerli… İstinaf da bazen dava 2 yıl ellenmiyor bile….masraflar bize ait şeklinde yapsak hukuk uzmanları ne der?

senol aramızda avukatlar var onlar karar verse daha mantıklı.
                      Nüfus itiraz etmiyor bilginiz olsun.
                      Sonuçta mahkeme de dava giderlerini de nüfus a ödetmiyor. Sonuçlanan bir çok mahkeme den buna şahit olduk. O nedenle yazsan da olur yazmasan da bu tabi benim fikrim. En önemli avukat arkadaşların vereceği karar

Merhaba, acil bilgi lazım lütfen. Vefat eden dedemin doğum tarihi komple yanlış yazılmış. Bulgaristan da 1907 de doğmuş ama bizde 1.7. 1923 yazılmış. Kasımda biten yasa nedeniyle Nüfusta düzelmiyor, eskiden cok kolaymış. Şimdi doğum belgesi ile mahkeme yolu var sadece. Yalnız duyduğum okuduklarıma göre mahkeme kararı ile ölen kişilerin doğum tarihi duzeltilmiyormus. Bu nasıl olabilir?? Bu durumda ne yapacaz. Bu yolla dava açıp kazanan var mı? Sağ kişiler için sorun yok. Problem vefat eden kişiler için. Yardımcı olursanız sevinirim.

Alperxxx Merhaba, Ölen kişinin nüfus kaydını alt soylardan birisi dava açıp mahkeme kararı ile düzeltebiliyor. Eğer yurt dışında doğan kişi sağ ise kendisi veya vekili aracılığıyla dava açabilir.

zmr tahmini kaç günde dava süresi belli oluyor fikriniz var mı ? bende çarşamba adliyeye gideceğim rahmetli babamın d. tarıhını duzelttırmeye… hazıranın 13unde de konsoslosluk randevum var. asla yetısemez evraklarım.. araya seçim vs gırecek offf ya : (

muge

Sabah nüfus şefini gördüm.Dava açayım mı yoksa bekleyeyim mi dedim.

Bana “Mayıs diye haber geldi ” dedi.
                          Peki dedim meclis çalışmıyor.
                          "Bizim Nufus Genel Müdürlüğü talepte bulunacak Cumhurbaşkanı imzası ile remi gazetede yayımlanacak "dedi.
                          Ben de dava acacaktim. Bekleyeyim mi diye düşünüyorum şimdi.
                          Gerçi mahkeme masrafı 1000 TL tutuyor. 50 Euro kadar.