Merhabalar, Annem 1955 yılı (Kos) İstanköy doğumlu 1957 yılında(Annem 2 yaşında iken) Dedem, Anneannem-2dayım -Teyzemle beraber Türkiye ye gelip göçmen olarak Türkiye vatandaşlığına hak kazanıyorlar. Bu ibare annemim Türkiye de ki nufus kayıt örneğinde de yazıyor, hatta hala Yunanistan vatandaşıdır diye de yazıyor.
Ben 01/2025 tarihinde Kos adasına gittiğimde tüm ailenin orada yaşıyor olarak göründüğünü kayıtlarda gördüm, hatta siz neredesiniz diye birsoru ile karşılaştık, yani tüm aile hala orada yaşıyor ve nüfus kayıtları açık, biz annemin kimliğini istediğimiz de belediye bize eski kimliğini verin yenisini verelim dediler fakat, bizde eski kimlik olmadığı için ibraz edemedik, ve Türk pasaportunda yazan01/07/1955 doğum tarihi ve isminde sadece Ğ ve soyisminde de OĞLU eklenmiş şeklinde yazdığı için isim soy isim tutmuyor bana bu kişinin, kayıttaki kişi olduğunu ispat ederseniz kimlik verebiliriz dediler. Bizde belediye başkanın dan ıslak imzalı ve kaşeli olarak doğum belgesini aldık. Cumhurbaşkanluğı Devlet Arşivlerinde de Muhacirlik belgesini, istedim ve geldi, fakat orada Tüm ailenin doğum tarihleri 01/07 ve soy isimlerinde de OĞLU eki var. gelen listede annemim adı yok Türkiye de nasıl bir yol izlemeliyiz, yardımcı olursanız çok memnun olurum.