Manastirli

Tekrar Merhaba,gelişmeler olduğunda forumdan bilgilendirebilir misiniz?Devletin resmi sitesine vs de bakıyorum ama duyurularda bu bilgileri yayınlamadılar,elçilikten de bilgi alamadık,mail atın dediler ama dönüş olmadı zaten 🙁 Başvuruların tekrar açılmasını bekliyoruz,göçmen kartı ve ya çifte vatandaşlık yasası geçerse ona başvuruda bulunmak icin

Proust Merhaba. Şuan göçmen kart başvuruları duruduruldu ve tekrar açılacakmı net değil. Vatandaşlık için Ekim Kasım gibi meclise gelecek. Meclisten geçtikten sonra cumhurbaşkanı imzaladıktan sonra resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girer. Ara ara foruma yazıp bilgi alabilirsiniz.

Manastirli güncelledim yorumumu.Cifte vatandaşlık yasası netleşince başvurular açılır sanırım,o zaman ki karar göre ya göçmenlik ya da çifte vatandaşlık başvurusu için bekliyoruz demek istedim.Tesekkürler

Proust Çifte vatandaşlık yasası çıkarsa karta gerek kalmaz.
        Zaten kartın tek başına çok bir anlamı yoktu.

Manastirli emekleriniz için teşekkürler bu durumu forum dışında hangi resmi kaynaklardan takip ediyorsunuz ara ara bende bakmaya çalışacağım çünkü

CrnaGora Karadağ Diyaspora Bakanlığından takip edebilirsiniz. Fakat ben bu bölgede yaşadığım için gelişmelerden anlık bilgim oluyor. Ayrıca Karadağ Meclis Başkanıylada sürekli temas halindeyim.

9 gün sonra

Merhabalar yeni gelişmeler mevcut mu? Karadağ meclisi sanırım 10 ekimde açıldı öyle bi haberler okudum her gün araştırıyorum resmen keza Bedri beyin derneğinide takibe aldım

CrnaGora Merhaba. Şuan bir gelişme yok maalesef. Bedri abiyide takip edin. Bu konuda Türkiye’de tek yetkili ve resmi kişidir kendisi.
            Gelişme olduğunda mutlaka duyurur ve yayımlar.

bir ay sonra

Konuyu güncel tutmadık adına Bedri abinin kurucusu olduğu Karadağ Göçmenleri derneğinden gördüğüm bilgiyi ekliyorum;

Meclis Başkanı, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ile görüştü

Mandić kendi girişimini hatırlattı: Türkiye’deki göçmenler Karadağ vatandaşlığı almalı
            Meclis Başkanı Andrija Mandić, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile bir araya geldi. Mandić, bu vesileyle Türkiye’deki Karadağ göçmenlerinin Karadağ vatandaşlığı alması yönündeki girişimini hatırlattı.

CrnaGora Bundan biraz daha iyi ve olumlu gelişmeler var ancak netlik kazanmadigi icin paylasmam dogru olmaz.
              Fakar Aralik ayi ortalarindan sonra müjdeli bir haber duyabilme olasiliginiz çok çok fazla.

6 gün sonra

Herkese selamlar tekrardan

İzvod belgesi için nüfus müdürlüğüne yazmıştım ancak cevap alamadım, geçen gün ………………………………..karadağa gitmeden bu işlemi yapabilmemin bi yolu olup olmadığını sordum. 30€ karşılığında izvod belgesini apsotil ettirip getirebileceklerini ancak sürecin en az 1 ay süreceğini belirttiler. Karadağa gidip almamın daha kolay olacağını en fazla 2 gün içinde izvodu bulabileceklerini ve 1940 öncesi doğum kayıtlarına ulaşamadıklarını belirttiler. Konuyla ilgili arkadaşlara ileride yol göstermesi adına sizlerle paylaşıyorum bu bilgiyi..

Edit : mod
                Kişi ya da kurumları zan altında bırakmamak adına silinmiştir.

7 gün sonra

@Manastirli merhabalar, konu hakkında bi gelişme mevcut mudur acaba? Sabırla bekliyorum ama sormak istedim 🙂

CrnaGora Merhaba. Şuana kadar maalesef yok. Bir gelişme olduğunda buradan paylaşıyor olurum. Karadağ Meclis başkanı ve diaspora bakan yardimcisiyla sürekli temas halindeyim.

15 gün sonra

Konuyu güncel tutmak adına;

2026 yılında tüm fasılları kapatmayı hedefleyen Predrag Zenović çifte vatandaşlık konusunda;

‘’Çifte Vatandaşlık Yasası’nın askıya alınması gerektiğine yönelik bir belgeyle ilgili soruları yanıtlayan Zenović, Avrupa ortaklarıyla diyalog içinde olduklarını ve bu konuda endişe duymadıklarını belirtti.’’

7 gün sonra

Merhaba Manastirli

Konu hakkında gelişme olduğunda yazacaktınız biliyorum ancak genede sormak istedim Ekim Kasım Aralık derken yılı geçirdik herhangi bir hareket olmadı maalesef 🙁

Bazı haber kaynaklarındada siyasilerin çoğunluğunun çifte vatandaşlık durumunu kabul etmeyeceğini okudum , ayrıca 10 yıl oy kullanmama hakkı gibi hakların AB tarafından hoş karşılanmadığını okudum. Konu hakkında güncel bilginiz var mı? Göçmen kartı başvuruları tekrar açıldı mı?

CrnaGora Merhaba,
                      Şimdilik bir gelişme yada duyum yok. Zaten 15 Araliktan sonra tüm balkanlar ve Karadağ noel havasina giriyor. Ocak ortasina kadar herhangi bir beklentiniz olmasin. Şuan tamamen tatil modunda herkes.
                      Gelişme olursa mutlaka paylasirim.

Manastirli beklemekten başka çaremiz yok geç olsun güç olmasın diyelim o zaman selametle kalın 👋

bir ay sonra

Selamlar öncelikle 2025 umarım herkese çok güzel bol bereket getirir.

17 ocakta Karadağ meclisinde Bosna sancak derneğinin başkanı ve Karadağ Diaspora başkanı ile birlikte konuşma yapacağı duyumunu aldım. Konunun çifte vatandaşlık yasası ile ilgili olabileceğini 3.kuşağa kadar vatandaşlık talebi değilde doğumu sadece Karadağ olanların tekrar vatandaşlığa kabulü ile ilgili durum değerlendirmesi yapacaklarını duydum. Vatandaşlık olmasa bile hükümetten kalıcı ikamet izni talepleri olacaklarını söylüyorlar. Doğruluk payı nedir sizce? Hoş Bedri beyin emeklerini hor görüp bu vatandaşlık konusunda söz sahibi olmaya çalışıyorlar ama sizede temaslarınızdan dolayı sormak istedim @Manastirli