Manastirli henüz bişey iletilmedi maalesef @admin
Karadağ Göçmen Kartı Başvurusu
Merhaba @Manastirli mailinizin iletilmesi için adminede etiket attım ancak herhangi bir mail gönderilmedi. Madem mail gönderilmeyecek neden bu şekilde bir sistemi var forumun anlamış değilim epey enteresan. Size konuyu burdan aktarmak mecburiyetindeyim.
Anneannenim göç belgelerini ve göç hikayesini araştırırken anneannemin verdiği bilgiler açısından daha derin araştırmalara girdik. Benim bilmediğim konu anneannemin babasının Yugoslav Gazisi olduğuydu. Hatta Vojska Crne Gore ye mail attık, bize bilginin doğru olduğunu birkaç fotoğraf gönderebileceklerini söylediler, dedemin Tito ile birlikte madalya takılırken fotoğrafını bile bulduk. Anneanneme yaklaşık 10 yıl önceye kadar Karadağ devleti tarafından aylığa bağlanmıs ve ordan aylık 1.250€ yakın bi maaş alıyormuş. Ancak bu hakkı 2022 yılında çıkarılan bir yasa sonucu iptal edilmiş.
Çifte vatandaşlık için başvuru hakkı olmadığını biliyorum şuanki yasalarla ancak anneannemler bazı avukatlarla görüşmüş orda istisnai olarak anneannemin ve tekrardan çocuklarının torunlarının çifte vatandaşlığı istisnai olarak elde edebilme imkanı olduğunu söylemişler. Bende bunu neye dayanarak söylediklerini sordugumda anlatılanlara göre karadağ tarihi ve milli bağlarına istinaden gazilerin çocukları torunlarına ve diğer kuşaklarının Karadağ devleti tarafından cok önem arz ettiğini söylediler. Açıkçası biraz umutlanmadım değil.
Kısacası burdan yürüyerek çifte vatandaşlık kazanabilmemiz olası olur mu? Bunu size danışmak istedim bağlantılarınız sebebiyle bunu doğrulayabileceğiniz kaynaklarınız var rica etsem bu konuda yardımcı olur musunuz?
İkinci ve karmaşık olan bir konu ise,
Anneannem ve kardeşlerinin Karadağ’ı bırakıp kaçmak zorunda kaldıkları dönemde Rozaje , budva ve kotorda yaklaşık 800 dönümlük arazileri devletin himayesine geçirilmiş bunları geri alabilmenin bir yolu var mıdır? Bu arazinin bir kısmı şuanki Kotor kalesinin içinde kalıyor bunda hak sahibi olacağımızı hiç zannetmiyorum çünkü kotor tamamıyla UNESCO tarafından koruma altında. Ancak diğer yerlerdeki arazilere en azından sahip olabilirsek bizim için çok iyi olucak.
[bilinmeyen] amin müsait değilse görmemiş olabilir.
Burdan maili yazın ben editlemeden önce size gönderirim. Sonra editler yayınlarım sıkıntı olmaz
Ben mailleri göremediğim için gönderemiyorum da
@[silindi]
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
CrnaGora Merhaba. İnanın konu hakkinda detaylı ve engin bilgiye sahip değilim ancak konuyu araştırır ve soruştururum.
Konu bana ilginç ve enteresan geldi.
Öğrenir öğrenmez buradan yazarım.
Manastirli inanın bizde bu göç yolculuğunun arkasındaki böyle hikayeleri duydukça şok oluyoruz büyük dedemin halen takım elbisesi ve takılan madalyaları İstanbul’daki evinde duruyormuş şuan şehir dışındayım gittiğim gibi görsellerini sizede burdan gönderirim.