Türkiye’de isim denklik belgesi nasıl alınır süreçleri nelerdir? Tek yapmanız geren size en yakın ilçe nüfus dairesine internetten sıra alarak gidip belgeyi talep etmektir. Ben en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne gittiğimde sistemde bulamadık deyip başka bir odaya yönlendirmişlerdi. Oraya gittiğimde de kütüğümün kayıtlı olduğu ilçe nüfus müdürlüğünden başvuru yapmamı söylediler. Kayıtlı olduğum ilçe nüfus müdürlüğüne gittiğimde de dedelerim için isim denkliği daha önceden hiç yapılmamış denildi. Bir kağıt imzalattılar, bekleyin dediler. Anladığım kadarıyla başvurduğunuz yakınınız adına daha önce isim denkliği yapılmışsa istediğiniz ilçe nüfus dairesinden belgenizi çok kısa sürede alabiliyorsunuz ama benim durumumda iseniz sanırım biraz zaman alıyor. Ben şu an başvuruyu yaptım bekliyorum belge ne zaman çıkacak bilmiyorum. Sıfırdan başvuru yapıp bu aşamaları geçmiş kişiler veya kolaylıkla bu belgeyi alabilenler deneyimlerini burada paylaşırlarsa herkese yol gösterici olur. Süreç nasıl işliyor, bu belgeyi almak ne kadar sürüyor eminim benim gibi çok kişi merak ediyordur.

Gelişme 1: Belgeyi geçtiğimiz gün gidip aldım. Başvurduğum gün hazır olmuş ama ben bana gelen “Başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir” mesajını yanlış anlayıp kötüye yormuştum, olumsuz bir şey sanmıştım. Bir kaç gün sonra öylesine belgenin durumunu sormaya gittiğimde öğrendim ki meğerse bu mesaj evraklarınız hazır, gelip alabilirsiniz demekmiş. 🙂 Ardından başka birisi için bir başvuru daha yaptım ve aynı gün içinde yeni başvurum için de aynı mesaj geldi, gittim ve hemen belgemi aldım. 2 başvurum daha var diğer dedelerim için, onlardan hala ses seda yok. Yani bu başvuruda evraklar aynı gün içinde bile hazır olabiliyorken görevli memurun söylediği üzere 1,5 yıl geçmesine rağmen hala gelip evrağın durumunu soranlar da oluyormuş. Tek diyebileceğim bahsettiğim mesajı aldığınız zaman bilin ki isim denklik belgeniz hazırdır ve gidip alabilirsiniz.

    Faydali bilgiler için teşekkürler 🙂

    Merhabalar
    Bizde yaptığımız işlemlerle ilgili kısa bir bilgilendirme yapalım istedik belki birilerine yardımı dokunur diye
    Biz Babam adına nüfus müdürlüğüne başvuru yaptık. 1 gün sonra nüfus müdürlüğünden babamın belgesi çıktı. Belgede şöyle bir bilgi var.
    “Türk vatandaşlığını kazanmadan önce ki ad soyadı gösterir belgesinin tasdikli örneği ektedir.”
    Ekte de Dedemin , Babanemin, Babamın ve Halamın resminin ve isimlerinin olduğu Yugoslavya tarafından verilen pasaport u babama yollamışlar. Buraya kadar herşey güzel sonra bu belgelerle yani nüfusun verdiği belgeler ( üst yazı, isim denklik, pasaport ile birlikte elimizde vatandaşlıktan çıkma belgesi de vardı ) hepsini kaymakamlığa gidip Apostil ettirdik. Şimdi yeminli Tercüme yaptırmayı düşünüyoruz.
    Bizim yaptığımız işlemler bunlar
    Şimdi benim merak ettiğim bu belgeler yeter mi yoksa yine de gidip doğum belgesi almamız şart mı ?

    Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

    Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

      gurcan Merhaba, doğum belgesi vatandaşlığa başvuru için aranan belgeler arasındadır, alınması mecburdur.

      Doğum belgesinin süresi 6 ay mı

        Nilo

        Merhabalar

        Doğum belgelerine bir kez ulaşabilmek yeterlidir. Sonlanan bir süresi bulunmamaktadır.

        Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


        Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


        Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



        gallagher Yaşayan anne babamız için kendimiz gidebiliyor muyuz? Yoksa kendileri mi gidip almalı? Kayıtlı oldığumuz nüfus müdürlüğü kütüğün adresindeki mi yoksa yaşadığımız yerin adresinde mi?

          rsa siz kendiniz de gidip alabilirsiniz. Diger sorunuza gelince adresiniz nereye kayitliysa o ilcedeki nüfus mudurlugune gitmeniz gerek. Daha onceden isim denkliği yapılmışsa baska ilcelerden de alabilirsiniz ama isim denkliği hic yapılmamışsa sizi kayıtlı oldugunuz ilçe nüfus müdürlüğüne yönlendiriyorlar zaman kaybı oluyor.

          Dedem ve annemin annesiyle babası için isim denklik belgesi başvurusu yaptım ve eve döndüm. 15-20 dk. sonra “Basvuru sonucunun tarafiniza teblig edilebilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir.” mesajı geldi. Nede çabuk çıktı ya 🙂

            emirkan Keşke kapı önünde bir sigara içseydiniz 😃 😛

            Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


            Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


            Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



              admin Ya o kadar çabuk çıkacağını düşünmemiştim 😃 Çünkü bazı arkadaşların 1-2 güne çıkmış herhalde birkaç gün beklerim diye tahmin ediyordum 🙂

                Bilmeyenler veya araya karıştığı için kaçıranlar için konuşayım. Göçmen kişinin isim denklik belgesini, kayıtlı olunan ilçe nüfus müdürlüğüne gidip talep açtırtarak isteyebilirsiniz. Açtırttığınız talebin sonucu açıklandığında: “Basvuru sonucunun tarafiniza teblig edilebilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir.” adlı mesaj gelecek. Tahminimce en geç 1-2 ay sürer. Bazı arkadaşlarınki gibi örneğin 1 seneyi geçerse bence bir hata olmuştur veya unutulmuştur, tekrar gidip sorgulatabilir-talep açtırtabilirsiniz. Ama çoğu bence 1-2 haftayı geçmez. Mesela bizimkinde 10 dakika sürdü onay mesajı gelmesi 🙂 Hangi nüfus müdürlüğü olduğuna bağlı olarak değişiyor sanırım.

                  Kendi aldığım İsim Denklik Belgelerinin örnekleri. (Nolur nolmaz diye çok sansür var 🤣)

                    gallagher Onlar yüksek ihtimalle bir hata oluyor veya unutulmuş oluyor. Zaten rakamları genel olarak verdim. Tekrar başvuru yapanlara kısa sürede veriliyor, en azından iki kişiden öyle duydum. Çok beklemişler ve tekrar gidip söylediklerinde, yeni talep açtırttıklarında hemen çıkmış. İsim denklik belgesi çıkmayanlar içinse ayrı bir mesele oluyor. Sanırım Ankaradaki genel merkeze yazı gönderiliyor.

                    Esrasph_ notere ihtiyaç var mı emin değilim, zira apostil ettirirken görevli memur hangi ülke için apostil ettirdiğimi sormuştu ve ona göre çıktı alıp apostil etti. tabi ki bu konuyu en iyi doğum belgesi almaya gitmiş kişiler bilir, cevaplarını ben de merak ediyorum

                      gallagher

                      İsim denklik belgemizin Apostil işlemi sırasında Biz notere gidip tercüme ettirelim mi diye sorduk. Tercume ettirin isterler dedi memur bey. peki belirli bir süresi var mı diye sordum aldığınız evrak süresiz dedi.