Bugün ilçe nüfus müdürlüğüne uğradım. Sadece isim denklik belgesini çıkartmak için hangi belgeler gerekli diye soracaktım. Bana, daha önce çıkarttınız mı diye sordu, hayır dedim. Göçmen belgelerini çıkartmam gerektiğini söyledi. Hemen yandaki memura yönlendirdi. Kimliğimi verdim, babanın üzerinden mi diye sordu, evet dedim. Bilgisayardan talep formu çıkarttı, imzaladım. Yarım saat sonra mesaj geldi. Hemen döndüm, çıktıları aldı. 2′şer kopya veriliyormuş, içinde isim denklik belgesi ve Türkiye giriş belgesi (galiba pasaport) vardı arkalı önlü. Ön yüzünde dedem, babaannem ve 4 çocuğu ile çekilmiş aile fotoğrafı, dedemin bilgileri, altta çocukların isim ve doğum tarihleri. Arka yüzünde de diğer bilgiler.
3 kopya hazırlandı, biri bizde kalacak dedi ama 3 kopyayı da bana verdiler. Bir tanesinde, el ile “2 nüsha isim denklik belgesini elden teslim aldim” yazdırdılar ve isim soyisim imza istediler. Sonra şefe mühür ve imza için gittim. Sonra başka bir memura apostil için yönlendirdiler bir sayfaya apostil çıktısı ekleyip 3 nüshası ayrı ayrı birleştirip zimbaladi. En son başka bir odada apostil mühürleri yapıldı. Nüshalardan biri bizde kalacak dedi ama 3 nüshayıda bana verdiler. Herhalde dava sürecinde alacaklar.
Biraz ayrıntılı yazmaya çalıştım uzun oldu.