Merhaba, siteyi biraz dolaştım ama tam olarak son yürürlülükteki yasa nedir bulamadım.
Benm dedem makedonya da 1921 yılında doğmuş .. sonrasında türkiyeye gelmişler ve babam amcam halam burada doğmuş. Babam ve dedem vefat etti.amcam hayatta ,amcam üzerinden makedonya vatandaşlığına basvuru yapabılır mıyız? Önce amcam sonra biz mi basvurmalıyız ya da aynı anda oluyor mu? en güncel kılavuza nasıl ulaşabilirm. Aynı tarz sorularıa denk geliyorsunuzdur mutlaka ama ben bulamadım aradıgım cevapları.
Birde aynı durum anne tarafında da var dedem,anneannem ve teyzem prizren doğumlu ,türkiyeye 1950 lerde geliyorlar sonra annem Türkiyede doğuyor.anneanne ve dedem vefat etti. Yine vayandaşlık alabilmek için önce annem mi başvurmalı yoksa birlikte basvurabılırmıyiz kosova için prosödür farklı mıdır?
Yardımcı olabilirseniz cok seviniirm
Kuzey makedonya vatandaşlık / kosova vatandaşlık
ZeynepAras merhabalar
Kanun maddesi ile ilgili bilgi formumuzda mevcut son kanun metni başlığı altında var.
Vefatlarınız için başınız sağolsun. Maalesef sizin başvuru hakkınız bulunmuyor. Amcamız başvuru yapabilir lakin siz amcanız üzerinden başvuru yapamazsınız.
Anneniz üzerinden başvuru hahhı olabilir ama çok detaylı bilgi sahibi değilim.
Makedonya konusunda daha çok bilgim. Bilgisi olan paylaşacaktır mutlaka
Sonuç olarak Makedonya konusunda sizin başvuru hakkınız bulunmaktadır
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
ZeynepAras Merhaba, gurcan Bey’in de dediği gibi Makedonya için değil ama büyükanne ve büyükbaba üzerinden (vefat etmeleri süreci olumsuz olarak etkilemiyor diye biliyorum) Kosova ve Sırbistan vatandaşlığı için şansınız var. Bunun için öncelikle, oradan dede ve anneannenizin doğum kayıtlarına (izvod) ulaşmanız gerekli.
Ayrıca moral bozmak istemem ama şunu da belirmeliyim; Sırbistan vatandaşlık başvurularını biraz ağırdan alıyor, ben neredeyse 5 yıl önce başvuru yaptım ve hala cevap yok. Bu yüzden sene başında Makedonya için de başvuru yaptım. Kosova sürecini pek bilmiyorum, eğer dediğim evraklara ulaşma şansınız varsa, işlemlere başlamadan önce Kosova konsolosluğuyla ya da bu işlemleri yapmış biriyle süreç hakkında bilgi almak için irtibata geçin derim.
En olmadı Sırbistan Çifte Vatandaşlık başlığı altında Sırp bir avukat bey var, onunla da iletişime geçebilirsiniz.
gurcan üzücü oldu ama bilgi için, teşekkür ederim… kosova tarafını zorlayayım..
xakah bilgiler için teşekkür ederim.. agırlıgı sırbistan ve kosova üzerine vereyim.. belki bi şansımız olabilir.. tabi süreçler zaten hep uzun onu bekleöeye razıyız. Peki sırbistan tarafı için önce annem sonra biz mi başvuru yapmalıyız? Aynı anda oluyormu ?
ZeynepAras Rica ederim, evet annenizle aynı zamanda başvuru yapabilirsiniz.
xakah başvuru sürecini nasıl yaptınız? Güvenilir bir avukat veya büro var mı bildiğiniz?
BegumTekiner Merhaba, bizim başvurumuz için yardımcı olan, bu işleri yapan bir arkadaş vardı. @admin izin verirse bilgisini paylaşabilirim.