Nilufer merhaba çeviriyi Türkiye’de mi yaptırdınız ? Apostiki de tercüme etmek lazım mı ? çeviriyi de mi noterde tasdik ettirmemiz gerekiyor yoksa dilekçeyi mi

Ozlemedr çeviriyi İskenderun’da olan bi danışmanlık şirketi noter onaylı şekilde İzmir’e göre baya uyguna yaptı 2 günde adrese teslim edildi

Nilufer Hangi ilçedesiniz acaba ve mahkeme kaç gün sonraya gün verecek ? Gün belli olunca paylaşabilir misiniz?

selam isim denklik belgesi aldım. izvodu nasıl alabilirim? kime alması için vekalet verebilirim ? tanıdık biri alabilir mi ?

MertHirka alacağınız yere bağlı olarak değişmekle birlikte yakınız da alabilir vekalet ile de alabilirsiniz. Siz gidip alabilirsiniz yada birine aldırabilirsiniz. Tamamen karar size ait

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gurcan selam anneannem makedonya doğumlu, isim denklik belgesini annem üzerinden ananem için aldım. izvod alırken vekaleti ananemin mi izvodu alacak kişiye vermesi lazım annemin mi izvodu alacak kişiye vermesi lazım? akraba olması şart mı herhangi biri olabilir mi ?

MertHirka izvod annenize ait olduğu için alacak kişiye vekalet i ananeniz veriyor vekalt herhangi birine verebilir ama vekalet verirken mutlaka parantez içinde Makedonya daki ad soyadı yazsın ve mutlaka apostil yaptırma yetkisi de versin diğer türlü izvod alır ama apostil yaptıramaz bilginiz olsun

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

MertHirka vekalet verirken şahsine …… ( Sasine Jaja) 1959 doğumlu diye verecek.
              merkez jupa da pralenik dosyasında izvod bakılacak.
              Büyük ihtimalle dedelerden birinin ismi Yahya olabilir.
              Dedenin doğum yeri de merkez jupa kodzadzik bilginiz olsun.
              Belgeye göre pralenikte yaşamışlar görünüyor ananeniz orda doğmuş olma ihtimali var ama olurda çıkmazsa oranın defterlerinde tedbir amaçlı kodzadzik defterlerine de bakmaların da fayda var .

gurcan Selamlar, vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. Vekaleti makedoncaya çevirip (yeminli tercümana mı ?) + noter + apostil mi yaptırmamız lazım ? (Vekaletnameyi türkiyede çevirtmeyi düşünüyorum ) Sonrasında vekaletnameyi ve isim denklik belgesini ıslak imzalı şekilde makedonyadaki akrabama ulaştırmam mı gerekiyor? pdf olarak vs atabilir miyiz ? Islak imazlı yollamak gerekirse tavsiye ettiğiniz evrak gönderme şirketi var mıdır ? Son olarak isim denklik belgesinin çevirisi vs gerekli midir ? teşekkürler,

MertHirka aslında jupanın belediye başkanı türk ve ilçenin yüzde 80i türklerden oluşuyor, çeviriye gerek var mıdır ?

MertHirka merkez jupa ile alakalı durum değil. Siz Makedonya devletine evrak veriyorsunuz. Bu da o ülkenin resmi dilinde olması gerekiyor. O nedenle verilen tüm evraklar Makedonca olması gerekiyor ve noterden onaylı olması gerekiyor

MertHirka çeviri Türkiye de olacaksa
                    Vekâlet+ Çeviri + noter + apostil
                    Makedonya da olacaksa
                    Vekâlet+ apostil

Belgeler kesinlikle orjinal olması gerekiyor yani ıslak imzalı
                    Bildiğim yok. Nereye göndereceğinize bağlı tabi
                    Evet vekalet veren e ait isim denklik te olması gerekiyor.

gurcan selamlar isim denklik için de çeviri noter apostil vs gerekiyor mu ? teşekkürler

MertHirka evet gerekiyor

selamlar bunun için bir sıralama var mıdır ben isim denklik belgesi almıştım, gerekirse sizin dediğiniz gibi apostilli vs alayım. teşekkürler

MertHirka bir sorum daha var isim denklik belgesinin zaten sadece ilk sayfası türkçe, o sayfa mı çevrilecek?

MertHirka Türkçe olan kısımlar yeterlidir diye düşünüyorum

Gürcan bey selamlar; daha önce yazmıştım size, Manastır dan sadece formülA belgesi almıştım (apostilsiz). Bu belge ile ilçe nüfusa gittim işleme alıp denklik yaptılar. Ama Manastır dan iki adet formülA almıştım nüfus müdürlüğü bir tanesini aldı. Bu durumda bir tane formülA belgesi var elimde ama başvuruyu iki kişi yapacağız bu durumda başvururken nasıl işlem yapacağız.