Babam orada doğumlu onun doğum belgesini bir tanıdığım gidip alabilir mi eğer cevap hayır ise vekelatname gibi birşey söz konusu mu ?
İzvod Na Rodeni (Makedonya Doğum Belgesi)
TanerAltay vekaletname verebilirsiniz.
IZEZ6373 ben akrabama vekalet verdim. O benim adıma çıkaracak gerekli evrakları
Sizde güvendiğiniz yada akrabanız varsa ona vekalet vererek işlerinizi yürütebilirsiniz..
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
Okanalbayrak Makedonya’dan, dogum belgesi almaya giderken, apostilli isim denklik belgesi harici baska evrak goturmeye gerek varmı? (vukuatlı nufus ornegi, anne,baba pasaportu, kimliği gibi)
alpers genelde gerekmiyor.
- Düzenlendi
Ben sunu net ogrenmek istiyorum,
babam makedonya ştip pocuval köyü dogumlu.
Babam, babasi tarafindan alacagi ve orda dogdugu icin dogum belgesini almasini anliyorum da.! Ben niye makedonyadan dogum kaydi istegi yapiyorum ist dogumluyum(ben orda dogmadim ki), babamin dogum kaydi almasi benim kendi dosyama cok dilli ve apostilli olarak ekine koymam yetmiyor mu.?sonucta istenilen 1 belge ver o da dogum kaydi dogru mu ? Kafamda deli sorular )
yani anlatmak istediğim
2- TR doğumlu olarak doğum kaydını makedonyadan babamın doğum kaydını mı isteyeceğim.?
3- Eğer babamda bu dogum belgesi var ise makedonyadan yinede istek yapmama gerek var mı?
4-Babam vatandaşlık almadan oğlu olarak beraber işlemleri başlatabiliyor muyuz.?
5-TR dogumlu olarak isim denglik belgesini almam gerekiyor mu.? :
musabektas babanızın doğum kaydını isteyeceksiniz kendinizin değil.
Başvuru yaparken babanızın doğum kaydını ve babanızın isim denklik belgesini siz ve babanız ayrı ayrı veriyor.
Yani bir tane size babanızın doğum kaydı ve İsim denklik belgesi lazım bir tane babanıza.
Ayrı ayrı başvuru dosyası açılıyor.
dilekece Dilek hanım merhabalar,
Benim babacığım , dedem babaannem iki halam amcam hepsi 1935-1936 yıllarında Turkiye’ye gelmek zorunda kalmışlar. Hepsi vefat etti. Babaannem arnavutça konuşurdu buyuk halamla. Babam 5 yasında dondugu icin fazla hatırlayamıyordu ama hep ozlem vardı iclerinde, bir gun gidip topraklarını evleri tekrar gormek. Geride kalan anıları ile tekrar helalleşmek…
Ben de sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. İsim denklik belgesine nasıl ulaşacağız, bilemiyorum. Bunu alsakta Makedonya Doğum belgesine nasıl ulaşacağız onu da bilemiyorum. Ama sansımızı denemek ve çaba sarfetmekten başka yol yokmuş gibi görünüyor.
Siz 18Agustos’ta yazmıssınız, o tarihten bu yana bir degisiklik oldu mu acaba?
Ben de pazartesi günü herhangi bir nüfus müdürlüğüne gidip isim denklik belgesi başvurusu yapacağım.
İnşallah inşallah rahmetli aile büyüklerimizin geçmişlerine ulaşır, onları kendi topraklarında yadeder, vatandaşlığımızı alabiliriz.
Geri dönüş yaparsanız inanın çok mutlu olurum.
sevgilerimle,
Merhabalar,
İsim denklik belgesine başvuralı 2 ay oldu. Hala işleme alınmış olup inceleme ve değerlendirme aşamasındadır diyor edevlet. Bana zaten müdürlüğe göndermeden önce, belgede ismimin yazılı olmadığı söylendi. Yani her halükarda düzeltmem gerekecek ya da onlar mı düzeltecek, bu yüzden mi belgenin gelmesi bu kadar uzadı… Benim asıl sorum isim denklik olmadan doğum belgesi alınabilir mi makedonyadan, süreci hizlardirmak adina… Bir bilgisi olan var mı acaba?
Keros Merhaba;
Evet alınabilir. Fakat Makedonya’da ki memurlara bir referans belge göstermelisin ki, işlemlerin yürüyebilsin. Senin dediğinden yola çıkarak söylüyorum. Ad Soyad değişmiş ise, elde bir isim denklik belgesi yok ise, Makedonya’da ki memur neyi referans alarak sana belge temin edebilir.
Bundan ötürü uzun ve sıkıcı bir süreçle karşılaşabilirsin düşüncesindeyim.
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Bado114141 evet