Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan sevgili diaspora!
Vatandaşlık kanununun 8, fıkrasının 1 ve 2. fıkralarına dayanarak geçen yılın başından beri gönderdiğiniz Kuzey Makedonya Cumhuriyeti vatandaşlık taleplerinizin statüsüne ilişkin karar alma sürecine yardımcı olmak üzere kabineme gönderdiğiniz çok sayıda talep nedeniyle, İçişleri Bakanı Sayın Oliver Spasovski’nin milletvekili Sayın Enes Ibrahim’in sorusuna verdiği cevap, 14 Şubat 2022 tarihine kadar sayısı 4700 vatandaşlık talebine ulaşmış, bugün resmi yazı gönderdiğimi bildiririm İç İşleri Bakanlığı ve Milli Güvenlik Teşkilatı.
Yetki alanındaki bu kurumlardan, prosedürlerin durdurulması veya durgunluğu varsa, yani gerekli kanıtların sunulması yavaşlatılmış mı, gerçek durumun doğruluğu mu, daha doğrusu her şeyin öngörülen son tarihlere ve önceki dönemlere göre gelişmekte olup olmadığını bana ek bilgi vermelerini istedim alıştırma
Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan sevgili diaspora! \n\n
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti vatandaşlık başvurularınızın durumuna ilişkin karar alma sürecine yardımcı olmak üzere, geçen yılın başından bu yana gönderdiğiniz çok sayıda talep nedeniyle, Vatandaşlık Kanunu’nun 8, fıkrasının 1. ve 2. fıkralarına dayanarak, İçişleri Bakanı Sn. Oliver Spasovski’nin milletvekili Sn. Enes Ibrahim’in kesin başvuru sayısı sorusuna verdiği yanıtla 14 Şubat 2022 tarihinden itibaren sayısı 4700′e ulaşmış vatandaşlık başvurusu bugün gönderdiğimi bildiririm İçişleri Bakanlığı ve Milli Güvenlik Kurumuna resmi yazı.
Yetki yetkisi dahilindeki kurumlardan, işlemlerde herhangi bir kesinti veya gecikme olursa, yani gerekli delillerin sunulması gecikmiş mi, gerçek durumun kendiliğinden belirlenmesi mi, yoksa tam tersine gerçekleşiyor mu, bana ek bilgi vermelerini istedim beklenen son tarihlere ve önceki uygulamaya göre.
Makedonya Diaspora bakanı yaptığı paylaşımı bilgilerinize sunarım