• Kosova
  • Kosova çifte vatandaşlığı

Kakacis babanızın babası kosova doğumlu olduğu için babanıza verdiler. Sizin anne veya babanız kosova topraklarında doğmuş olması lazım. Babanız vatandaşlık almış olması hiç bir şeyi değiştirmiyor. Ebeveynlerin doğduğu yere bakarak iş yapıyorlar. Çok saçma ama malesef öyle. Benim babamda kosova vatandaşlığı aldı kimliğini pasaportunu göstermeme rağmen bana 2 sefer red verdiler. 9 sefer kosovaya bizzat gittim bakanlığa kadar kendim gittim. Alamadım . Ama bu gün tarihi ile yeni bir bilgi aldım bu yıl başından itibaren bizim konumumuzda olanlara vatandaşlık vermeye başlamışlar diye duyum aldım. Teyide muhtaç bir bilgi.

6 gün sonra

Merhabalar bir sorum olacak bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

Dedemin babası ve annesi kosova priştine doğumlu bu vasıta ile önce dedem sonra babam vatandaşlık alsa daha sonra ben vatandaşlık alabilir miyim?

KOSOVAR merhaba, babam priştine li ama orada vatandaşlık vermiyolar çok sorun çıkarıyolar diyorlar. benım de vatandaş olmam için önce babamın mı vatandaşlık alması gerekir. Birde babamdan vekalet alıp işleri ben halledebilir miyim?

7 gün sonra

OnurAtmaca

OnurAtmaca merhabalar bu konuda net bir cevap veremiyorum ancak ben babam vatandaşlık aldı şimdi nasipse evrakları verdim komisyonun toplanmasını bekliyorum ben aldıktan sonra çocuklarım başvuru yapacak o zaman net bilgi sahibi olurum gelişmelere göre size cevap yazarım

nrcnnylmz merhabalar Babanız nerede doğmuş ise oranın muhtarlığındaki kayıtlardan doğum kağıdını çıkartması gerekiyor daha sonra başvuru yapabilir ben hiçbir zorluk yaşamadım
        Birde vatandaşlık başvurusu yapacak olan kimse bizzat kendisi başvuru yapması gerekiyor vekalet le olmuyor bu kesin bilgi haberiniz olsun sadece şunu tavsiye edebilirim başvuru yapıldıktan sonra herhangi bir ilave evrak veya komisyon dan size bir tebligat yapılması gerekirse bunun için orada bir yakınınız veya güvendiğiniz birisine evrakları takip edebilmesi için vekalet vermeniz sizin için yararlı olacaktır

OnurAtmaca Bu kadar uzak kuşağa maalesef olumlu görüş bildirmiyorlar.
        Örnekleri var.

17 gün sonra

Merhaba Kosova Priştine de bu işlere bakan tanıdığı olan var mı?

BeyzaKytzz bildiğim yok maalesef
          Makedonya olsa belki

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

3 ay sonra

Merhabalar, Dedemin babası ve annesi dahil olmak üzere ikisinin de soyu Kosova/Koloşin/Taşlıca ve Akova’ya uzanıyor, En yakın doğum tarihi 1923 olarak gözüküyor ve öncekilerin hepsi adını yukarıda belirttiğim yerlerde yaşamış. Lakin, anladığım kadarıyla Kosova bizlere vatandaşlık vermiyor ne yazık ki, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
          Forumda dolaşırken bir kullanıcının Kosova’dan göç edenlerin Sırbistan yasalarına göre vatandaşlık alabileceğini belirten bir yorumunu gördüm ve Sırbistan vatandaşlığı içni başvuru yapmamızın mantıklı olabileceğini sorgulamaya başladım. Konu hakkında bilgisi olan ve bizi aydınlatabilecek birileri var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim…

Kezer

Merhaba;

Öncelikle forum sayfamıza hoşgeldiniz.

Evet, ben de maalesef benzer şeyler duydum.. Yakın zaman da Bursa’da, Kosova’nın bir devlet yöneticisi ile görüşme şansım olmuştu. Aynı zaman da Kosova devlet yöneticilerinin Türkiye’de kendilerine yakın STK’ların da temsilcileri ile görüşme şansım sürekli oluyor.

Bunların içerisinde bizzat tanıdığım bazı kişiler tüm şartları sağladığı halde başvurusunu tamamladılar ve sonuç bekliyorlar.

Maalesef Kosova, biraz daha fazla ağırdan alıyor konuyu.. Fakat en nihayetinde Kuzey Makedonya’ya kıyasla, başarılı olanlar da içerisinde vardır.

Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.

Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 

Hoş buldum, hızlı cevabınıza istinaden teşekkür ederim.

Sürecin kimileri için çok uzun sürdüğünü forumunuzda yaptığım okumalar sayesinde öğrenmiş bulunmaktayım.
              Zaman bizim için değerli bir kavram olsa da daha çok merak ettiğim konular şunlardır:
              1) Kosova vatandaşlığı için kişinin birinci derece yakını olmamız şart mıdır?
              2) Yugoslav Kosova’sında soybağı bulunanlar Sırbistan vatandaşlığı için başvuru yapabiliyor mu?
              Teşekkür ederim.

2 ay sonra

Kezer sırp vatandaşlık alma konusunda bilgi varmo

KOSOVAR son durum nedir alabildinizmi vatandaşlık. Babanız nere doğumlu?

nazli-0107 babam kosova vatandaşı ama ben kosovadan vatandaşlık alamıyorum. Babam üzerinden sırp vatandaşlık alabilirmiyim?

bir ay sonra

admin Merhabalar Babamla Priştinedeyiz Doğum belgesini buldum ve nüfustan işlettim fakat sabıka kaydı ve vergi borcu yoktur sosyal yardım almıyor belgelerini hangi birimlerden alabilirim.Konsolosluk bu konuda pek yardımcı olmuyor akrabalarımda konuya pek hakim değil belediyede çalışan akrabalarım var ama nasıl bir yol izlemeliyim. Ay sonuna kadar buradayım dönmeden belgeleri tamamlamak istiyorum bilgisi olan iletişime geçerse çok sevinirim.
                Edit: mod

rbasaran16 konsolosluk hep aynı mesajı gönderiyor belgeler nasıl temin edeceğimi bilmiyorum burada 6 ay ikamet mi etmem gerekiyor bu belgeler için belediyedeki çalışanlar bunu söylüyor

Bir Yanıt Yaz...