makedonya41 Bizimkiler de Mart 2022 Makedonya gidip başvurdu ama arayan soran olmadı. Bir umut bekliyoruz.
Başvuru numarasını bulamıyoruz en azından sordurur yada gidip sorardık.
Beklemekten başka çare yok sanırım. Eylülde kısmet olursa gitmeyi düşünüyoruz. Gidince soracağız artık. Umarım daha önce onlardan cevap gelir bizimkiler vatandaşlık belgesini almaya gider.

Makedonyada yaşamış, anadili de makedonca olan biri olarak MKnın vatandaşlığa ne kadar zorlu bir süreç ile aldığını da bildiğim için, hiç başvuru bile yapmadım. Cunku hukumet bu yasanın destekcisi degil. Yasanın gecme sebebi Arnavut ve Turk koalisyonunun dayatması ile meclisten geçisi oldugunu biliyordum. Hukumet destekcisi olsa zaten bu surece bastan dahil olurdum bende. Boşa masraf etmek istemedim hiç.

Ancak TR pasaportunun geldiği noktada vatandaşlık alabilme ihtimali için bile denemek istiyorum her seye ragmen.

Şöyle bir sorum ve kafa karışıklığım var.

Babam vefat etti MK doğumlu, ancak doğum tarihi de ismi de Turkiyede tutmuyor ne de Putni List za Strance üzerinde tutuyor hepsi farklı isim. Babamın doğum tarihi burada zamanında mahkeme kararı ile 80 li yıllarda kendi talebi ile değiştirilmiş yani izvodda 54 burada zamanında 55 iken kendisi 57 yaptırtmış.. Ben o zaman nufus mudurlügü ile bu isi cozemedim ve bırakmıştım.
BUnun tespiti vb gibi bir durumla cozuleceğini duydum bir yerlerden boyle bir sey mumkun mu?

Ve bir de tabi isim degisikliği gerekli buradaki denk belgesinde ismi oradaki isimle aynı olmalı. Denklik Belgemde yok bu sebeple.

Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

krstarica mahkeme ile tespit kararı alacaksınız. Süreç yetişmez. O nedenle siz hatalı evrak ile başvuru yapın derim.
    İsim denkliğini mahmeden sonra yaparsınız ama isim denklik çıkmadıysa Makedonya dan izvod alırken 2 adet apostilli alın birinle mahkeme işinizi yapın diğeri ile isim denklik yaptırın . İsim denkliğini yaptırırken isim değişmiyor sadece önce ki ad soyad sisteme işlenip size evrak veriyorlar
    Siz büyük ihtimalle yetişemeyip başvuru yapamazsınız diye düşünüyorum. İsim denkliğiniz olmadığı için böyle düşünüyorum. İsim denkliğini yapamayan ve aylarca bekleyen insanlar var

Bu arada Türkiye pasaport u ve Türklük balkanlarda ne kadar güçlü olduğunu siz daha iyi bilmelisiniz. Orda yaşayan ve yaşamış biri olarak.

Ben düşüncelerinize katılmayarak sadece fikrinize Türkiye kısmı hariç saygı duyuyorum

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

12 gün sonra

Merhaba gürcan bey,
      ben 29 yaşındayım şahsen orda doğdum 2000yılında gelmiştik türkiyeye ama tabiki çifte vatandaşlık vermediler haliyle. Yasa çıktıktan sonra direkt gidip kendim orada başvuru yaptım ekim 2021 de. bana takip numarası verdiler. bir defada benim orda yaşadığım kasabaya bağlı karakoldan beni aradılar benimle ilgili bilgileri tekrar sorup teyit ettiler sonrada bir daha ne arayan var ne soran sizce bu süreç normal mi ?

ispaget gayet normal

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

EbruY YAZINIZ LÜTFEN O TERBİYESİZİN ADINI….Hırsız herif…200 euro bir evraka olur mu..Haram olsun aldığı paraya

gurcan GÜRCAN BEY MAKEDONYADA Kİ 5 TÜRK MİLETVEKİLİ VATANDAŞLIK KONUSUNU MECLİSİN GÜNDEMİNE TAŞIMASI İYİ OLMAZMI BUNUN İÇİN NE YAPABİLİRİZ..

Volkanoskan güzel olur ama ileride mutlaka yapacaklardır diye düşünüyorum. Biraz daha zaman geçsin bakacağız

5 gün sonra

Merhaba 10 Mayıs’ta başvurumuzu yaptık evrakları konsolosluğa teslim ettim bu verilen takip numarasinin sorgulanacagi bir internet sitesi varmı??

gurcan Merhaba, öncelikle bilgileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim Gürcan Bey. Vatandaşlık başvuru ilerleyişi belirli bir sistemde açıklanması zamanla gerçekleşecek birşey midir? bilginiz var mıdır acaba konuşulan bir durum vs gibi.

gurcan peki bu verilen takip numaraları ne işe yarayacak yada nasıl bir süreç bekliyor bizi bilgisi olan varmı?

Volkanoskan Bir vekil dün bu konuyu içişleri bakani ile gorustu.
                  Önümüzdeki hafta meclise bu konuda soru önergesi verecek.

gurcan Bir vekil bunu ele aldı ve temaslara basladi. Ay sonu net bir bilgi gelir diye tahmin ediyorum.
                  Buradan sonucu paylasirim.

Ardncglr evet zamanla işleri biten ayrılıyor en son devlet karar alıp açıklayacaktır.

SedefAkta başvuru yaptığınızın ispatı

gurcan Rica ederim. İnşallah beklenen cevaplar gelir.
                    Malum 2021 yilindan beri bekleyenler var.
                    Soru önergesini sunan vekilide buraya podcast yayınına davet etmeyi düşünüyorum.
                    Ay sonu veya 15 Agustosa kadar durum netleşir.
                    Uzun süreli oturum alan ve ve bu durumdan dolayi vatandaslik basvurusu yapan (ben gibi) kisilerinde Eylül ayına kadar durumlarının sonuçlanması bekleniyor.

4 gün sonra

Merhabalar, babaannem makedonya doğumlu ve türkiyeye göç ettikleri zaman doğum tarihi ve doğum yeri yanlış yazılmış. çalıştıgım avukatlık bürosu bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi ve nüfus müdürlüğüne gittiğimde dava açarak düzeltilebileceğini söyledi. bunun farklı bir yolu var mı cevaplarsanız cok sevinirim. 2. sorum ise bu başvuru tarihinin son tarihi ne zaman ve duyduğuma göre yıl sonuna kadar başvurular acık diye duydum herhangi bir bilginiz var mıdır acaba? 3. sorum da eğer ki yıl sonuna kadar başvurular acık değilse dava öncesinden başvuru yapabilir miyim? ve ekstradan şunu söylemek istiyorum bütün belgelerim hazır ve sadece davanın sonuçlanmasını bekliyorum.