• Türkiye
  • Vatandaşlıktan çıkmış bir aile

Merhaba, daha önce mutlaka soran olmuş şakin göremediğim için tekrar soruyorum.
Benim tüm evraklarım tamamlandı. Sadece Tam tercüme işlemi kaldı sonrasında başvuru yapacaktım. Tetovadan başvuracağım. Orada yaşayan kuzenime kontrol ettirmek üzere fotokopileri gönderdim. Her şey tamam demişler ama kontrol ederken ailemin türkiye vatandaşığını kabul ettini ve makedonya vatandaşlığından çıktığına dair imza attıklarını söylemişler. Vatandaşlık zor alır ama deneyebilir demişler. Baban 10 yaşındayken ailesi tarafından kendi rızası olmadan getirildiği için şansım olabilir diye düşünüyorum. Denemeye değer mi sizce? @gurcan özellikle değerlendirirseniz sevinirim🙂

BEYZZZ herkes o şekilde zaten bir sıkıntı yok.
    Siz de o konuda rahat olun.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

BEYZZZ Evrakları inceleyenin geçen seneki güncellenen yasadan haberi yok anlaşılan. Böyle söylemlere takılmayın. Vakit kaybetmeden ve 1 Ekim olmadan başvurmaya bakın…🙂

xakah Makedonya meclisinde 1 Ekim sonrasına bir yasa tasarısı hazırlığı var.

Manastirli Peki bu yasa tasarısı 1 Ekim’den sonra başvuranları nasıl etkileyecek? Benimki muhtemelen Kasım veya Aralık’a kalacak.

xakah Net ve kesin olmamakla birlikte 1 Ekim sonrası başvuranlardan 800 € olarak etkileyecek. Dedigim gibi kesinleşmiş ve kabul edilmiş birşey henüz yok.

xakah Ücret harici muhalefet partilerinin bazı maddelere ekleme istekleri var ancak dedigim gibi net birsey olmadigi icin paylasamiyorum. Ne kadar hizli ve kisa sürede basvuru yaparsaniz sizin lehinize olur.

Manastirli Değerli kardeşim ; Konuyu açarmısın lütfen.1 Ekim den sonra ki yasa değişikliği ile ne gibi bir değişiklik yapılması hedefleniyor ?

Murat 1 Ekim sonrası başvuru yapıp hak kazananlardan 800 € vatandaşlık başvuru bedeli alınması teklifi var gündemde. Bunu iktidar partilerden ve muhalefet partilerden destekleyenler var. Eskiden bu bedel Makedonya’da 100 € idi. 20€ başvuru esnasında, 80€ hak kazanıldığında alınıyordu. Çok daha eskiden bedelsizdi. (ücretsiz)

Manastirli Bizde bir atasözü vardır.“Hamama giren terler” diye, işte bu atasözü bu işlemin tam karşılığı bence. Bu para işi netleştikten sonra bazı işler daha hızlanacaktır. Hayırlısı diyelim. Bekleyip göreceğiz.

Bir Yanıt Yaz...