gurcan MaTahmini babası annesi orda doğan zaten direk başvuru hakkı bulunuyor. Onlarla birlikte çocukları da başvuru yapabilir. Önce doğum belgesi çıkarılıyor sonra o bilgilere göre Türkiye’de ki bilgiler aynı değilse mutlaka aynı hale getirilip gerekli olan belgeler toplanıyor sonra onlar çeviri noter yapıldıktan sonra başvuru yapılıyor. Göç eden ve çocukları bu şekilde yapacaklar
Ataer gurcan Gürcan bey annem vatandaşlık alırsa annem vatandaşlığı sonrası ben vatandaşlığa başvurmaz mıyım bi aydınlatır mısınız bununla ilgili aihm kararları olduğunu daha önce çok yerde okudum.
gurcan Ataer büyük ihtimalle ileride olacaktır diye düşünüyorum. Şuan hazırda olan kanun için sıkıntı ama eğer göç edenin torunu iseniz
Manastirli Ataer Mevcut yasaya göre 18 yaştan büyük torunlar için mümkün değil. İlerde ne olur bilinmez Düşün, daha göç eden 2021′de başvurmasina rağmen alamadı… Torunlar için yasanın değişmesi yada güncellenmesi gerekiyor. Şuanki hükümet zaten mevcut yasayada karşı.
gurcan Manastirli ab ye girmeye aday bir ülke bu düzenlemeyi yapmak zorunda illaki yapacaklardır ama süre ne zaman olur bu muamma tabi
Manastirli Ozlemedr Şuan 18 yaş üzeri torunlar maalesef mevcut yasaya göre mümkün değil. İlerde ne olur bilemem…
Manastirli gurcan Makedonya’da süreçler çok çok yavaş ve ağır işliyor. Göç eden ve çocuklarına haklarını versinler torunlar uzun vadede olabilir. Şuanki siyasi yapi ve konjüktür buna açık ve uygun değil. Kısa vadede mümkün görünmüyor.
gurcan Manastirli aynen öyle illaki olacak ama zaman tabiki yazdığım gibi belirsiz ve uzun vadede olacaktır