Okan Merhabalar,Kuzey Makedonya vatandaşlığı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Babam 1958 Gevgeli doğumlu,elimizde göç ettiklerine dair belge var.aracısız başvuru işlemlerimi nasıl yapabilirim,yardımcı olabilecek var mı ?
gurcan Okan İlk önce göç eden kişi kimse onun adına Nüfus müdürlüğüne giderek isim denklik belgesi almanız gerekiyor. Bu belgeye istinaden göç edilen yerden göç eden kişinin doğum belgesini almanız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra geri kalan tüm işlemler Türkiye de yapılıyor. Evraklar tamamlanınca çeviri ve noter işlemlerini yapıp evrakları teslim edeceksiniz. En kısa ve basit anlatım şekli bu şekilde
Okan Bir sorum daha olacak,vatandaşlıktan yararlanmak için ilk olarak babamı mı vatandaş yapmam gerekiyor? Yoksa direkt olarak ben başvuru yapabiliyormuyum?
Okan Şöyle bir durum var,zamanında bizimkiler göç ederken Makedonya’da ki tüm mal varlıklarını bırakacaklarına dair kağıt imzalamışlar sanırım,bu vatandaşlık için bir engel mi ?
tuurker12- merhaba benim annemin babası makedonyada doğum yeride köprülüde doğmus ve orada doğduğuna dair belgemiz var. 1935te göç etmis elimizde ATATÜRK’ÜN bizzat imzaladığı belge var ve belgede direkt göç(hicret) diye baslıyor 1935′ten önce göç ettiği için annemin vatandaslık alması mümkün müdür? yoksa sadece 1945′ten sonrası için mi geçerli. birde vatandaşlık aldıktan sonra dedemin orada arsaları evleri varmış onlar için bir sey mümkün müdür?