@emirkan Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
Babam Üsküp doğumlu ve Makedonyaya gidip izvod belgesini almayı planlıyorum.
1- İzvod belgesini almak için yanımda hangi belgeleri götürmeliyim? İsim denklik belgesini apostil edip götürmem yeterli mi? İsim denklik belgesinden 2 tane apostilli mi istemeliyim yoksa makedoncaya tercüme etmem de gerekli mi ve nüfüs kayıt örneği vs. almam gerekiyor mu ve noterden vekalet almam gerekiyor mu? Vekalet almam gerekiyorsa sitedeki vekalet örneğindeki gibi daha hangi belediye olduğunu kesin bilmeden(tahmini) bir belediye ismi yazarak yanlış vekalet düzenleme olasılığım olmaz mı?
2- Aldığım, yaptırdığım vs. belgelerin(isim denklik, apostilli, tercüme edilmiş belgeler vs) geçerlilik süresi var mı? Edindiğim belgeler aylarca dursa, kimini zaman buldukça ayarlasam bir sıkıntı çıkar mı?
3- Vatandaşlık için sadece kendim için başvursam, babam için başvurmasam olur mu yoksa red mi yerim?
4- İzvod belgesini aldığımda, diyelim ki ben, babam ve 2 kardeşim için yani toplam 4 kişi vatandaşlığa başvuracak. İzvod belgesinden toplam 4 tane mi almalıyım yoksa 5 tane mi? Çok dilli izvod belgesini kimden istiyorum? Oranın adliyesinden apostil yaptırıyorum değil mi? Çok dilli bu mu oluyor? Bunun haricinde başka bir işlem gerekiyor mu?
5- İzvodu aldım, Türkiyeye geldim, nüfüstan yanlışları düzelttik, gerekli tüm belgeleri hazırlayacağız diyelim. 4 kişi de tüm belgeleri hazırlamalı mı? Makedonca biyografi yazmalı mı mesela. Herkes ayrı mı başvurmalı? Sanırsam konsolosluk 1 yıl sonrasına randevu veriyor. Tekrar Makedonyaya gittim diyelim. 4 kişi için de vatandaşlığa başvurabiliyor muyum? Yoksa herkesin kendi mi gelmesi gerek? Vekalet verirlerse mi onlar için de vatandaşlığa başvurabilirim. Vatandaşlığa orada hangi binada başvurabilirim?