admin Merhaba Dedem ve babanem kosova prizren doğumlu vatandaşlık ve pasaport hakkım olabilirmi?
Kosova’dan Çifte Vatandaşlık Nasıl Alınır? Gerekli Evraklar Nelerdir? - 2024
admin admin teşekkür ederim bilgiler için. Fakat konsolosluk sayfasında pasaport kaybetmişler için bilgiler yer almakta. Vatandaşlık için bilgi vermemişler. Bu süreçte bazı gelişmeler oldu. Dedemler 1957de gelirken yanlarında bazı evraklarda getirmişler. Türkiyeye girerken lazım olacak yugoslavya tarafından düzenlenmiş üzerinde doğum tarihleri isim soyisimleri yazan belgeler vs. Konsolosluğa mail attım ama henüz dönüş olmadı ne gibi belgelerin lazım olduğu ile ilgili. Elimde dedemin amcamların soyadlarını doğum tarihlerini doğum yerlerini gösteren belgeler var. Ordaki soyadımız ademi imiş. Eğer aksi bir tutum olmazsa vatandaşlığı almamız için bir sebep olmayacak inşallah.
iyi akşamlar geçmiş zamanda da yazmıştım ama bir cevaplama olmamıştı..annem 1930 Firzovik…Babam 1924 Firzovik doğumlu. bilgilere dayanarak kosova vatandaşlığı alabilir miyim ve nasıl bir yol izlemeliyim..babamın annesi Bosna doğumlu..
- Düzenlendi
birisigenc Abi selamlar benim de babannemin babası Kosova-Geylan doğumlu. Biz de aynı şekilde vatandaşlık almak istiyoruz. Sana birkaç soru sorabilir miyim musaitsen?
………………………
@admin Not:Forum kuralları gereği iletişim bilgileri paylaşmak yasaktır.
Başvuranın sabıka kaydı belgesi (son 6 ay içinde alınan) – Kosova Cumhuriyeti kurumları tarafından verilen
Başvuranın Kosova’daki adresini kanıtlayan belge
Bu iki belgeyi Kosova kurumlarından istiyorlar. Bunlar hakkında birkaç sorum var.
1- Başvuran kişi kosovada yaşamadığı için sabıka belgesi nasıl ve hangi kurumdan temin edebilirim?
2- Başvuranın kosovada herhangi bir adresi yok çünkü orada hiç yaşamadı bu belgeyi nasıl temin edeceğim?
Deneyim veya bilgisi olan bir hemşerim cevaplarsa çok memnun olurum. Teşekkürler.
Rahmetli babaannem ve dedem Kosovo doğumlu. Kosovoda soyismimiz sylejmani. Ancak babam ve ben Türkiye doğumluyum. Kosovo vatandaşı olabilir miyim?
Merhaba, Benim annem kosova vatandaşı oldu pasaport ve kimliği var. Fakat seneler önce ben kosovaya başvuru yaptım priştinede fakat bir geri dönüş olmadı . işlemleri yeniden mi başlatmam gerekli bilig verebilecek varmı?
birisigenc merhaba,
kosova ve tr den alınacak belgeler için uğraşıyorum bir sorum olacak.
büyük olasılık isim ve dogum tarihi ile ilgili bir sorun yaşanacak. bunu isim denklik belgesi ile halledemiyor muyuz?
kosovadan dogum belgesini aldıktan sonra burada mahkeme yoluyla mı ilerlenmesi gerekir
OnurS mahkemeye gerek kalmadan dilekçe ile halledilebilir.
birisigenc Merhaba sizinle nasıl iletişime geçebilirim ?
merhaba, babamın dedesi kosova, 1892 prizren doğumlu, daha sonra Bursa’ya gelip evlenmiş. eski soyadını bilinmiyor (babannem çocukken ölmüş babası) ancak doğumgününü, kardeşlerinin, annesinin, babasının ismini biliyoruz. bu bilgilerle vatandaşlık için istedikleri evraklara ulaşılabilir mi? babam bu evraklarla vatandaşlığa başvurabilir mi?
teşekkürler
sayın admin,
müsadenizle birkaç soru sorabilirmiyim;
Babam 1938 krivinik, eleza doğumlu, 1961 de türkiyeye gelmişler.
şimdi..
1-doğum belgesi var,
2-kosovada Türkiye konsolosluğundan aldığı isim denklik belgesi var.
3…. diğerleri zaten hazırlanmış durumda..
soru; -Kosova türkiye büyük elçiliğinden alınmış olan isim denklik belgesi geçerlimidir, ?
-vatandaşlık için ikamet adresi ne demek.. kosovada fiilen yerleşmek mi, yoksa sadece bir adres olsun diye geçici bir kontrat mı?
-ikamet etme belli bir süreye tabimi, dosyalar hangi sıklıkla kurula iletiliyor (Vatandaşlık için kosovada yaşama şartı nasıl hallediliyoru.)
türkiyede işi gücü olan insanlar vatandaşlık haklarını bu durumda alamayacakmı.
isim denkli belgesi nedir, ve nelerin türkiye cumhuriyeti nüfus bilgileri ile aynı olması gerekiyor.
müsait olursanız bu konular hakkında bilgisi olan var ise paylaşabilir mi. saygılar.
Sanırım Kosova için pasaport alma süreçleri daha zor yada makedonya ya göre daha eski olduğu için şu an pek güncel değil. Makedonya için daha fazla başvuran var sanırım. Kosova için başvuranların pasaport alıp almadığı ne sorunlarla karşılaştığı benim için merak konusu. Açıkçası başvuranların ayrıntıları paylaşmasını bekliyorum bende ona göre bir yol alıcam inşallah
birisigenc Başvuru sonuçlandı mı?
- Düzenlendi
birisigenc merhaba annanem in annesi jakova doğumlu annane ve annem sağ bizlerin kosova vatandaşlığı hakkı varmı? Soy bağı hangi kuşağa kadar veriyor kosova. Teşekkürler
- Düzenlendi
FehmiVolkanAkyn Anneannenizin annesi doğmuşsa siz hiç boşma uğraşmayın. Kosova yasalarına göre anne veya babadan biri Kosova topraklarında doğması gerekmekte. Bilginize…
Rahmetli dedem 1926 Kosova doğumlu. Annem için vatandaşlık almayı düşünüyoruz ama 1926 yılı çok eski bir tarih o zamanlarda sanırım Kosova’da Yugoslavya vardı yani dedemin doğum belgesine Kosova’da ulaşabilir miyim böyle bir durumla karşılaşan oldu mu.
SinanSinangil Zor ancak imkansiz degil. Lazım cok ugrasasin. Kosova zahmetli bir memlekettir.