Emirhanavuolu merhaba babam ve ben başvuru yapacağız, aynı evde yaşıyoruz. kira sözleşmesi 2 adet mi koymamız gerek yoksa 1 adet yeter mi?
Nihat gurcan Biz babamla altlı üstlü oturuyoruz “iki evinde tapusu babamın üzerine” Bu durumda başvuru evraklarına standart evraklara ek olarak ne eklemem gerekir?
gurcan Nihat bence tapuyu koyun noterden babanız onun evinde ücretsiz oturduğunuz beyanını versin derim. En doğru olanı bu olacaktır.
onatbenli Oturduğum evin kira sözleşmesini noterden onaylatmam, apostil yaptırmam vs gibi bir şey gerekiyor mu? Sadece fotokopisi yeterli mi?
cberen15 onatbenli Aynı sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Ev sahibinin bize verdiği üstünde kira bedeli, şartlar, adres vb. bilgilerin yer aldığı klasik sözleşme. Yeterli olur mu? Noter onayı vs gerekir mi?
NMFK cberen15 Çevirisi zaten noter onaylı olacak tekrar belgeye noter onayına gerek yok bence. Ayrıca tapuyu da biz apostil ettirmedik ya da noterde ekstra onaylatmadık. Aynı mantıkla düşünebilirsiniz.
onatbenli NMFK Teşekkürler. Ben başvuruyu Makedonya’da yapacağım için net olsun istedim her şey. Siz başvurunuzu yaptınız anladığım kadarıyla değil mi?
sedacinarkoc Kira sözleşmesi noter onaylı olmasına gerek yok denilmiş, kira sözleşmesi eşimin adına olduğu için aynı hanede ikamet eden kişiler belgesi yeterli dimi, teşekkürler
gurcan sedacinarkoc kira kontratı fotokopisi koyup yanına aynı evde ikamet edenler belgesi koymak en doğru olanı