Annem ve Babam makedonya doğumlu ancak türkiyede vefat ettiler.Türkiyeye göç edildikten sonra ben Türkiyede doğdum.Bütün prosedürleri biliyorum.Isim denklik belgesi aldım babama ait.Benim sormak istediğim, 2 çocuğum var 19 yaşındalar.Ben vatandaşlık aldıktan sonra 19 yaşındaki çocuklarım da alabilir mi?. Makedonyanın resmi sitesinde “18-23 yaş arasındaki çocuklar’da başvurabilir” yazıyor.
Kaynak: https://mvr.gov.mk/upravni-rab/18
Република Северна Македонија - Министерство за внатрешни работи (mvr.gov.mk)
Doğumdan sonra, ebeveynlerin en az birinin RSM vatandaşı olması durumunda, çocuğunuz KMC vatandaşlığı kazanır.
Yani, çocuğunuz aşağıdaki koşullar yerine getirildiğinde kökeni ile KMC vatandaşlığı kazanır:.
Her ikiniz de KMC vatandaşıysanız, çocuğunuzun nerede doğduğuna bakılmaksızın KMC vatandaşlığı alır.
Biriniz KMC vatandaşıysanız ve çocuğunuz KMC’de doğduysa, eşiniz çocuğunuzun KMC vatandaşlığı almasını kabul etmelidir.
Çocuğunuz yurtdışında doğduysa ve yalnızca biriniz KMC vatandaşıysa, aşağıdaki durumlarda çocuğunuz KMC vatandaşlığı alacaktır:
Çocuğunuzun 18 yaşına gelmeden vatandaşlık defterine kaydı için başvurulmuştur; veya
Çocuğunuz 18 yaşına gelmeden sizinle birlikte KMC’de yaşamak için dönmüştür; veya
18-23 yaşları arasındaki çocuğunuz vatandaş olarak kayıt yaptırmak için başvurmuştur.
Diğer ebeveyn bilinmiyorsa veya bilinmeyen vatandaşlığa sahipse, çocuğunuzun nerede doğduğuna bakılmaksızın kökenine göre KMC vatandaşlığı alabilecektir!