silyada Merhaba, Babam 1949 Bulgaristan doğumlu, kızı olarak vatandaşlık alma hakkım var mı? Bu süreç için ilk yapmam gerekenler nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
fetovski silyada öncelikle babanızın vatandaşlığı korunup korunmadigi sorgulaması yapmanız lazım. Vatandaşlığı korunuyor ise basit olur aksi taktirde oturum alıp sonrasında vatandaşlık müracaatı yapması gerek.
silyada fetovski Ben babamla görüşmüyorum. Kendisiyle irtibata geçmeden öğrenebilme durumum var mıdır yoksa her türlü kendisiyle iletişime geçmem mi gerekiyor?
shpirti SGK dökümü mü alacağız yoksa maaş bordürüsü sgk alırsak apostil ettirecekmiyiz bilgi rica etsem
NMFK shpirti Bununla ilgili ben daha önce mail atmışım. Dönüş şu şekilde olmuş. Çok sayfalı belge almanıza gerek yok. Maaş bordrosu imzalı kaşeli yeterli.
shpirti Birde makdonya da devlet için 16o Euro bir para ödemiş bizim bir akrabamız doğrumudur anlayamadım benim bildiğim Türkiye den olursa 37 Euro oradan olursa yine 2o küsür euro gibi bir ödeme yapılıyor diye biliyorum
gurcan shpirti O fiyata neredeyse tüm işlemler bitiyor. İlk defa duydum böyle bir rakam. İlginç geldi.
shpirti gurcan dayım doğum tarihi değişmeden başvuru yapmış ve oradaki kişi yapan kişi 45o Euro almış ben bunları ona buna yediricem diye söylemiş 6 ay sonra kimliğini gelip alırsın demiş alangili bir durum olmuş olabilir mi
gurcan shpirti arkadaşlar lütfen böyle şeylere inanmayın. Bu laflar boş iş Bu forumun kurulma amacı bile bu tip durumlara düşülmesin diye Neyse diyecek bir şey bulamıyorum. Dayınız en kısa sürede doğum tarihini değiştirsin derim çünkü ondan bunu isteyecekler. Lütfen kimse bu gibi söylenen laflara inanmasın böyle bir şey söz konusu değil. Hatta başvurusu varmı diye kontrol etsin derim. Takip numarası alsın ve durum sorgulaması yapın.
shpirti gurcan biz de babamla aynı şeyi düşünüyoruz malesef dolandırma durumu olmuş olabilir çünkü buradan dediğine göre ne SGK dan emekli vb. Almış nede başka bişey bakalım yarın öbür gün yanına gidip neler yaptıgını öğrenicez sizlerle de paylaşırım